Robert Pattinson:

Angrer: - Pengene tok slutt

Filmstjernen satset i utgangspunktet på en helt annen karriere.

KARRIERE: Robert Pattinson drømte ikke alltid om å bli skuespiller. For noen år tilbake satset han på en helt annen karriere. Foto: Emma McIntyre/Getty Images/AFP/NTB
KARRIERE: Robert Pattinson drømte ikke alltid om å bli skuespiller. For noen år tilbake satset han på en helt annen karriere. Foto: Emma McIntyre/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at Hollywood-stjernen Robert Pattinson (35) ble svært populær etter at han kapret rollen som vampyren Edward Cullen i «Twilight»-sagaen.

Pattinson hadde imidlertid vært å se på filmlerretet tidligere. I 2005 debuterte han i en rolle i «Harry Potter og ildbegeret», hvor han spilte Cedric Diggory, en elev på Hogwartz.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Men etter dette trakk han seg tilbake fra rampelyset.

Til tross for at filmstjernen hadde en lovende karriere fremfor seg, var ikke det nok. På den tiden ville han nemlig satse i en helt annen retning.

- Pengene tok slutt

Pattinson, som bare var 19 år gammel da han spilte i «Harry Potter» klarte å livnære seg av inntektene som fulgte med. Det førte til at han etter hvert flyttet til en leilighet i London.

Drømmen var nemlig å satse for fullt på musikkarrieren. Det forteller han i et intervju med det amerikanske magasinet GQ.

SKUESPILLERTALENT: Elli Rhiannon Müller Osborne er blant våre største skuespillertalenter - nå er hun å se i en ny ungdomsserie på Viaplay. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer

«Twilight»-stjernen vokste opp med å spille både gitar og piano. Men det var ikke alltid det lå i kortene at han skulle satse.

- Det var ingen som påsto at en musikkarriere var noe for meg. Men jeg hadde mange spillejobber hele tiden. Jeg gjorde en del «open mic»-jobber, men så tok pengene mer eller mindre slutt, sier han.

- Feil retning

Selv om 35-åringens karriere som artist ble kortvarig, rakk han likevel å gi ut de to låtene «Never Think» og «Let me sign», som også ble en del av den offisielle filmmusikken til «Twilight» i 2008.

Pattinson innrømmer at han tvilte på om det var rett karrierevalg. Videre følger han opp med at han satset i helt feil retning.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

- Jeg gikk definitivt i feil retning karrieremessig, frem til jeg var med i «Twilight», sier han.

Det tok derimot ikke lang tid før han var tilbake på skjermen igjen som skuespiller. I år er han blant annet aktuell med «The Batman», som har premiere til våren.

Han har også medvirket i andre kjente filmer som «Remember Me», «High Life» og «Water for Elephants».

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører pinlig hendelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer