Mari Haugersveen:

Angrer på sønnens navn

Mari Haugersveen er i navnestuss etter at sønnen kom til verden 1. desember.

NYBAKT MOR: 1. desember fikk Mari Haugersveen sønn nummer to. Navnet er imidlertid ikke helt på plass. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYBAKT MOR: 1. desember fikk Mari Haugersveen sønn nummer to. Navnet er imidlertid ikke helt på plass. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Da Mari Haugersveen (38) for et par uker siden kunngjorde på Instagram at hun hadde blitt mor for andre gang, kunne hun avsløre at den nyfødte sønnen hadde fått navnet Charlie.

Den tidligere «Tigerstaden»-profilen har bestandig vært svak for tradisjonelle, britiske herrenavn, og Charlie ville derfor stå i god stil med storebrorens navn Henry (5), tenkte 38-åringen.

Men nå har Haugersveen havnet i en skikkelig navneknipe.

Knappe to uker etter fødselen har hun delt et Instagram-innlegg der hun forteller at hun de siste ukene av svangerskapet falt pladask for et helt annet navn.

Spør om råd

«The name game. Vi var helt sikre på at hva han skulle hete. Det måtte bli Charlie, men mot slutten av svangerskapet og etter å ha møtt den lille, er jeg usikker. Jeg har falt pladask for et annet navn også. Liker begge. Hvordan bestemmer man seg, det er jo et så viktig valg», skriver Haugersveen i innlegget.

Nå står det mellom Charlie - eller Matteus.

Den tidligere realityprofilen har også spurt sine over 16 000 følgere til råds, og i skrivende stund er det en knapp ledelse til det opprinnelige navnet.

BLE MOR: Mari Haugersveen, kjent fra «Tigerstaden» og «Petter elsker Mari» fortalte før fødselen at svangerskapet hadde vært alt annet enn enkelt. Video: Rød Løper Vis mer

- Uansett hvem som vinner, velger jeg jo til slutt det navnet jeg selv vil ha. Det var mest for å sjekke hva folk synes, sier Mari Haugersveen til Se og Hør.

For enkelt har det ikke vært. Da hun hørte noen uttalte Charlie på en rar og hard måte, ble hun enda mer usikker på om navnet var det riktige.

Så dukket Matteus opp fra intet.

- Plutselig var det der. Vi har snakket om mange andre navn også, men jeg falt særlig for Matteus. Nå står det mellom de to, sier 38-åringen.

CHARLIE ELLER MATTEUS?: Det er ikke godt å si hva dette lille nurket vil ende opp med å hete. Foto: Privat
CHARLIE ELLER MATTEUS?: Det er ikke godt å si hva dette lille nurket vil ende opp med å hete. Foto: Privat Vis mer

God tid

Den norske navneloven slår fast at foreldre må sende inn melding om barnets navn senest når barnet er fylt seks måneder. Haugersveen og ektemannen Andreas Garmark (31) har dermed nok av tid til å få løst navneknipen.

- Men vi vil jo ha et navn så fort som mulig, slik at man har noe å forholde seg til. Folk sier Charlie nå, besteforeldre og slikt. Men folk rundt oss er også uenige, det er litt forskjellige meninger, sier 38-åringen til Se og Hør.

NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I starten var Garmark fast bestemt på at sønnen skulle hete Charlie, men nå har også han snudd.

- Nå er han like usikker som meg. Men for han så spiller det ikke så stor rolle hvilket navn det blir. Det er meg det står på, medgir Haugersveen.

Sønnen kom til verden 1. desember, og alt står bra til med mor og barn. Han har likevel fått en dramatisk start på livet, og ble lagt inn på sykehus med en hudinfeksjon nylig.

Nå har de kommet hjem etter to dager på isolat.

- Han ble innlagt med infeksjon i huden. Han var heldigvis frisk hele veien. De var redd for at det skulle utvikle seg, men det gikk bra, sier Haugersveen.

SYV ÅR SIDEN: Linni Meister Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

- Umulig å si

Nå ser familien frem til julefeiring hjemme hos Garmarks mor i Skien. I tillegg håper de å få tatt en tur til Haugersveens mor på Lillehammer i romjulen, som hun ikke har sett på et halvt år.

Denne julen blir også den første med to barn i hus. Den tidligere realityprofilen innrømmer at navnedilemmaet tilspisset seg ekstra etter at hun så sønnen for første gang.

- Jeg trodde han skulle være mørk, men så var han lys. Da synes jeg Matteus passer bedre. Han har et utseende som minner mer om mine røtter fra Gausdal og Lillehammer, jeg tror det er derfor jeg vil ha et litt lunere navn, forteller Haugersveen.

- Hva blir navnet til slutt, tror du?

- Det er helt umulig å si. Jeg vet ikke hvordan jeg skal bestemme meg. Det er jo veldig viktig, det er jo det han skal hete for alltid.

BABY: Daniel Louis og Kristina Vassileva har blitt foreldre, og til Rød Løper avslører de for første gang hva barnet skal hete. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Prinsen giftet seg i hemmelighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer