Dag Otto Lauritzen:

Angrer på pikant spørsmål

- Det ble en snakkis på byen.

VITTIGE: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen er kjent for sin ærlige humor, spenstige påfunn og flauser. Sistnevnte skulle derimot ønske at han kunne spart seg for én hendelse. Foto: Espen Solli
VITTIGE: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen er kjent for sin ærlige humor, spenstige påfunn og flauser. Sistnevnte skulle derimot ønske at han kunne spart seg for én hendelse. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at duoen bestående av Dag Otto Lauritzen (63) og Kristian Ødegård (45) er svært populære. Gjennom flere programmer på TV har de virkelig markert seg som noen av landets artigste karer, og med heseblesende stunt, ville reiser og mye pinlighet har de fengslet seere i en årrekke.

Førstnevnte er i disse dager aktuell med «Kompani Lauritzen», en serie der en rekke kjendiser skal gjennom en rekke militærøvelser. De fysiske forutsetningene deres er mildt sagt sprikende, noe som brått lover god tv. Dagbladet ga serien terningkast fem, og det har vært stor interesse rundt de forhåndspubliserte klippene.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

Lauritzen har i anledning serien tatt en prat med Dagbladet Magasinet, der han snakker om alt fra proffkarrieren som syklist til livet som bestefar. Han letter også på sløret om hvordan det er å være makker med Ødegård, og om hvordan det tidvis kan gå litt langt når de to finner på ablegøyer sammen.

Angrer på grovis

De to møtte hverandre under innspillingen av «Skal vi danse» i 2007, og har vært et radarpar siden den gang. Det er derimot en ting Lauritzen kanskje angrer litt på at de gjorde på skjermen.

I forbindelse med en innspilling i 2016, der begge koblet seg på løgndetektorer og skulle svare dønn ærlig på kleine og pikante spørsmål, gikk det nemlig muligens litt langt.

NÆRGÅENDE SPØRSMÅL: Dag Otto Lauritzen gikk grundig til verks da han testet TV-kollega Kristian Ødegård med løgndetektor. Foto: TV 2
NÆRGÅENDE SPØRSMÅL: Dag Otto Lauritzen gikk grundig til verks da han testet TV-kollega Kristian Ødegård med løgndetektor. Foto: TV 2 Vis mer

Den tidligere syklisten valgte nemlig å spørre makkeren om han noen gang hadde hatt seksuelle fantasier om kona hans, Ellen (60). Dag Otto og Ellen feiret 30 års bryllupsdag i 2013, og det er kanskje derfor litt merkelig at makkeren hans brått skulle ha seksuelle fantasier om henne.

- Har du noen gang hatt seksuelle fantasier om kona mi, Ellen?

- ANGRER: Dag Otto sier han kunne spart seg for spørsmålet til makkeren om kona. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
- ANGRER: Dag Otto sier han kunne spart seg for spørsmålet til makkeren om kona. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Ødegård ble tydelig pinlig berørt, men svarte etter hvert «ja», noe detektoren bekrefter er et ærlig svar. Den tidligere proffsyklisten klarte ikke å skjule sin misnøye over avsløringen, noe som kom tydelig frem på skjermen.

Til Dagbladet Magasinet forteller han nå om flausen.

- Jeg angret fort på det spørsmålet. Men Ellen ble veldig stolt, forteller han, hvorpå kona svarer:

- Det ble en snakkis på byen her, forteller hun, før ektemannen igjen sier at han trolig fortjente det etter å ha stilt spørsmålet.

Overfor Dagbladet har Lauritzen tidligere uttalt at han ba produksjonen om å klippe vekk spørsmålet, men det fikk han altså ikke gjennomslag for. Han har også uttalt at han ikke følte seg truet av svaret til makkeren, siden han selv har to små barn.

De to har funnet på mye galskap sammen, og tester ofte grenser. Nylig kunne de fortelle til Se og Hør det Ødegård er mest redd for, er høyder, noe Lauritzen har pushet ham på flere ganger. Det legger han heller ikke skjul på overfor Dagbladet Magasinet.

- Kristian har vært lynforbannet på meg mange ganger. Som da jeg løftet ham opp i en heisekran for å se om han tåler høyder. Eller alle de gangene jeg har pushet ham på sykkelen så han nesten spyr. Det er gøy når han sliter, men det er enda mer gøy når han mestrer utfordringene, forklarer den tidligere syklisten.

NÆRE PÅ: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er klare for ny sesong av TV 2-programmet «På tur med Dag Otto». I første episode får Dag Otto et nært møte med en vill elefant i Sri Lanka. Video: TV 2 Vis mer

Serieaktuell

«Kompani Lauritzen» har premiere i dag, lørdag 7. mars. Innspillingen finner sted i en militærleir i naturskjønne Romsdalen. Med velprøvde militære metoder vil Dag Otto og befalet trene kjendisene opp i viljestyrke, initiativ og utholdenhet.

Målet er blant annet å lære deltakerne å takle livets harde realiteter. I bunnen ligger også en ukuelig tro på at alle kan klare mer enn de selv tror, bare de prøver, sto det i pressemeldingen som ble sendt ut i høst.

- Det er ingen nykker i denne gjengen. Det er allerede etter et par dager en teamfølelse, og de backer hverandre opp. (...) I leiren har vi sett både tårer og mestringsfølelse blant deltakerne, sa Dag Otto.

ARTIG: Asbjørn Brekke gjør narr av Dag Otto Lauritzen om sykkelkarierren. Vis mer

Lauritzen er imidlertid ikke helt alene når han nå tar fatt på sitt nye tv-prosjekt. Makker Kristian Ødegård er også med for å ivareta HMS - og sikre at alle overlever.

- Det blir mye surr og tull og gøy, sa Kristian Ødegård, før han fortsatte:

- Når deltakerne finner seg i å bli snakket til på en bestemt måte av befalet, så blir det masse komiske situasjoner som du ellers ikke får. Voksne mennesker står og skjelver på leppa fordi skapet ikke er i henhold, og de står opp halvannen time før de må for å vaske litt ekstra.

LES OGSÅ: Derfor henger de ikke sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer