ANGRER: Tidligere denne uka kom Mark Ronson ut som såkalt sapioseksuell på direkten. Det angrer han på nå. Foto. NTB scanpix
ANGRER: Tidligere denne uka kom Mark Ronson ut som såkalt sapioseksuell på direkten. Det angrer han på nå. Foto. NTB scanpix Vis mer

Mark Ronson:

Angrer på legnings-åpenhet: - Flaut

Artistens kommentar om sapioseksualitet gikk ikke upåaktet hen.

Publisert

Tidligere denne uka klarte musiker Mark Ronson (44), kjent som låtskrivergeniet bak blant andre Amy Winehouse, Bruno Mars og Adele, å vekke oppmerksomhet internasjonalt. Han er kjent for å holde seg i bakgrunnen, men var nylig gjest hos «Good Morning Britain» for å snakke om livet.

Der kunne han blant annet fortelle at han trolig var såkalt sapioseksuell, noe som ifølge Cambridge Dictionary betyr at hun tenner på intelligens hos en partner. Det på bakgrunn av at det hadde blitt diskutert av en annen gjest før han skulle på.

- Jeg visste ikke at det fantes et ord for det, men ja. Jeg likte det innslaget veldig godt. Vi diskuterte det backstage, jeg og et par produsenter. Og ja, jeg føler at jeg identifiserer meg som sapioseksuell, sa han.

AVSLØRING: Mark Ronson kom fram til at han er sapioseksuell da han nylig gjestet «Good Morning Britain». Foto: NTB Scanpix
AVSLØRING: Mark Ronson kom fram til at han er sapioseksuell da han nylig gjestet «Good Morning Britain». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det kan derimot hende at han var litt kjapp på avtrekkeren, for nå beklager han kommentaren han kom med. Det skriver Rolling Stone.

- Flaut

I et nytt intervju med det anerkjente musikkmagasinet forteller Ronson at hele situasjonen og etterspillet har vært merkelig.

- Jeg ser ikke på meg selv som en del av noe marginalisert samfunn, og jeg beklager til alle som misforstå eller som ble krenket av det, forteller han.

GIFT VED FØRSTE BLIKK: Magnus er en av årets friere og vi har sett han på skjermen i mange episoder denne våren. Men for noen år siden var det en helt annen hendelse som stod i fokus i Magnus' liv. Vis mer

Da programlederen videre spurte om han dermed kom ut som sapioseksuell, svarte han at han er «ute og stolt».

Bakgrunnen for uttalelsen var følgende: Journalist Nichi Hodgson (36) var til stede i studio før Ronson. Han sto på sidelinja og observerte intervjuet, der journalisten fortalte at hun identifiserer seg som biseksuell, og at alle hun har datet har én ting til felles, og det er en høy intelligens.

ARTIST: Mark Ronson er DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og skrev blant annet låta «Shallow» sammen med Lady Gaga. Her er de avbildet under Oscar-utdelinga, der de vant pris for låta. Foto: NTB Scanpix
ARTIST: Mark Ronson er DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og skrev blant annet låta «Shallow» sammen med Lady Gaga. Her er de avbildet under Oscar-utdelinga, der de vant pris for låta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre sa Hodgson at hun dermed er sapioseksuell. Da det var musikerens tur til å bli intervjuet, kom det imidlertid fram at han backstage hadde bitt seg merke i diskusjonen rundt sapioseksualitet. Da han skulle ut i manesjen, ble samtalen til det forrige intervjuobjektet dratt fram igjen - og dermed kom Ronson «ut av skapet» på direkten.

- Og plutselig var de sånn «Ok, Mark Ronson identifiserer seg som sapioseksuell, og det er flott». Og så fortsatte de med å spørre meg om Miley Cyrus' kjærlighetsliv eller noe annet jeg trolig ikke var informert nok til å uttale meg om, heller, sier han til magasinet.

Han avviser på det sterkeste at formålet med intervjuet var å skape oppmerksomhet basert på seksuell legning.

- Det hørtes jo ut som jeg besøkte et program for å fortelle at jeg hadde store nyheter. Og det faktum at jeg, en heterofil hvit mann, på en eller annen måte skulle erklære å være en del av et marginalisert miljø, er bare flaut, uttalte han.

Verdenskjent

Nylig ble Ronson singel, da han og den franske skuespilleren Joséphine de La Baume (34) bestemte seg for å gå hver til sitt.

Tidligere har han vært forlovet med skuespiller Rashida Jones (43), kjent fra komiserien «Parks and Recreation».

Mark Ronson jobber som DJ, sanger, låtskriver og plateprodusent, og er, som nevnt, kjent for sine samarbeid med artister som avdøde Amy Winehouse, Adele (31), Lily Allen (34), Miley Cyrus (26), Bruno Mars (33) og Lady Gaga (33).

Tidligere i år vant 44-åringen en Oscar-pris for låten «Shallow» fra filmen «A Star Is Born» - som han skrev sammen med Lady Gaga, Andrew Wyatt og Anthony Rossomando.

Debatt

Mens seksuelle orienteringer som heterofil, homofil, lesbisk, bifil og panseksuell er godt kjent, er det først de siste åra at sapioseksualitet har dukket opp som et nytt begrep.

HER ER DEM: Årets Ex on the beach-gutter er klare og de lover ville tilstander på Mauritius. Vis mer

Nettopp derfor var Nichi Hodgson gjest i talkshowet, da det har dukket opp en diskusjon rundt hvorvidt begrepet har noe hold i seg eller ei.

Sosiolog Catherine Hakim mener nemlig at en persons utseende alltid er den første faktoren når det kommer til seksuell tiltrekning. Hun avfeier ikke at mennesker tiltrekkes av intelligens, men er uenig i at det er noe som kan være en hovedfaktor.

Hodgson mener på sin side at sapioseksualitet ikke betyr at fysikk ikke er en faktor, men at intelligens kommer først, etterfulgt av utseende.

LES OGSÅ: Synes jeg ser normal ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer