Dorthe Skappel:

Angrer på intervju: - Fikk ikke sagt unnskyld

Dorthe Skappel har ledet «God Kveld Norge» i 25 år, men ser at ting er i forandring. Nå hylles hun i TV 2-serie.

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Dorthe Skappel (58) har bydd på seg selv i over to tiår som det meget profilerte ansiktet til «God kveld Norge».

Både som kjendisreporter, og etterhvert også kjendis selv, har nordmenn blitt godt kjent TV 2-profilen. Fredag får man komme enda tettere innpå tv-personligheten.

Programmet «Dorthe Skappel - 25 år på skjermen» tar nemlig seerne med på programlederens fartstid i kanalen. Her er både høydepunktene og nederlagene representert.

Fikk ikke sagt unnskyld

Blant nederlagene er intervjuet Skappel gjorde med avdøde Jan Werner Danielsen. Skappel forteller at hun angrer på hvordan intervjuet ble klippet og laget.

- Alle var klar over at han sannsynligvis var homofil, ikke at det er noe galt i det, men han hadde aldri sagt det offentlig. Det var det med å jakte en nyhet, hvor vi skulle være de første han forteller at han er homofil til, forklarer hun i serien.

Danielsen døde som kjent av hjertesvikt i 2006. Etter hans død fortalte far Thor-Egil at sønnen likte både jenter og gutter, men aldri ville definere seg.

SPEKULERTE PÅ LEGNING: Før Jan Werner Danielsens død var kjendispressen opphengt i å få ham til å avsløre legningen sin - blant dem Dorthe Skappel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SPEKULERTE PÅ LEGNING: Før Jan Werner Danielsens død var kjendispressen opphengt i å få ham til å avsløre legningen sin - blant dem Dorthe Skappel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

«Werners uavklarte seksuelle legning preget livet hans. Det var problematisk for ham. Han tok aldri noen endelig valg mellom kvinner og menn, rett og slett fordi han ikke kunne. Det var sannheten, som pressen hele tiden var på jakt etter. Han sa til oss at det ikke hadde noe med kjønn å gjøre, men at han ble forelsket i mennesker», skriver faren i boken, ifølge VG.

På spørsmål fra Dorthe om nettopp legningen, skal Danielsen ha svart «når skal folk slutte å bry seg om hvilket høl jeg putter tingene mine i», forteller hun i serien. Med det var overskriften på videoinnslaget klart.

- Intervjuet var i og for seg ganske fint, men det var klippet opp mot en George Michaels-låt hvor han i musikkvideoen har med seg politimenn inn på et offentlig herretoalett. Jeg brukte det i den saken, mer eller mindre for å si at han er homofil. Jeg er ikke stolt av den saken, og jeg er veldig lei meg for at jeg aldri fikk sagt unnskyld. Det gjør vondt den dag i dag, forteller hun på skjermen.

Gallestein i monitor

Til Se og Hør sier Skappel at dette er langt fra den eneste feilen hun har gjort i karrieren, og at hun ønsket å svare ærlig på hva hun angret på.

- Intervjuet ble publisert for mange år siden og i en annen tid, og vi hadde ikke gjort det samme i dag. Men likevel, det er viktig å stå for feilene man har gjort, mener hun.

Dorthe Skappel intervjues om det å være på fest. Vis mer

I serien får man også en oversikt over de mange fysiske trøkkene hun har fått opp gjennom. Den siste halvdelen av 2019 var Skappel tidvis svært dårlig, som følge av gallestein. I januar i fjor ble hun operert for tilstanden.

Denne operasjonen får nå tv-seerne bli med på. Man får nemlig se programlederen på sykehuset, hvor hun får støtte av datteren Marthe Skappel (29).

Seerne får også se hvordan gallestein faktisk ser ut. Og det er ingen ringere enn Skappels egne.

- Jeg var egentlig ikke klar over at det skulle bli det det ble. Jeg har fått tilsendt promoen og det er et sjokk å se seg selv slik. Jeg ser helt råtten ut, sier hun lattermildt.

58-åringen legger imidlertid ikke skjul på hvor smertefull tilstanden var, og i serien får man se henne kjempe for å ikke miste sin første «God kveld Norge»-sending.

- Disse akutte anfallene var helt ubeskrivelig vonde. Jeg trodde jeg var dødssyk. Men jeg var trygg hele veien på dem som filmet, og stolte på teamet som var med meg. Så det var ikke noe problem. Men man tenker litt slik: «åh gud, deler jeg virkelig så mye?». Man kommer ekstremt nære, forteller hun til Se og Hør.

25 ÅR: Dorthe Skappel har vært «God kveld Norge»-reporter nesten halve livet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
25 ÅR: Dorthe Skappel har vært «God kveld Norge»-reporter nesten halve livet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Tøft å gi rollen videre

I fjor ble det kjent at Skappel må dele på programlederrollen i «God kveld Norge» med de tidligere radioprofilene Niklas Baarli (31) og Marte Bratberg (31). De to lager kjendissendinger på nett, mens Skappel fortsatt leder sendingene på lineær-tv.

Skappel innrømmer at hun synes det ikke var lett å svelge at hun måtte dele rollen.

- Det å omfavne to nye programledere, å ta dem imot med åpne armer og si «vær så god, kom inn», det har ikke bare vært lett. Jeg synes det er tøft å gi fra seg plassen. Eller dele plassen som jeg i første omgang gjør, sier hun i jubileumsserien.

Til Se og Hør understreker hun imidlertid at dette er noe hun har ventet på i flere år, og at hun mener det var riktig grep å fornye «God kveld Norge».

- Vi er alle utskiftbare, og jeg har ennå til gode å se at en endring blir til det verre.

LES OGSÅ: Snakker ut om de kosmetiske inngrepene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer