Isabel Raad:

Angrer på de plastiske operasjonene

- Jeg har blitt mer usikker.

ANGRER: Bloggeren Isabel Raad har gjort flere plastiske operasjoner siden hun var med i «Paradise Hotel» i 2015. Det angrer hun på. Her er hun avbildet i forbindelse med høstens deltakelse i «Skal vi danse». Foto: Joakim Kleven/TV 2
ANGRER: Bloggeren Isabel Raad har gjort flere plastiske operasjoner siden hun var med i «Paradise Hotel» i 2015. Det angrer hun på. Her er hun avbildet i forbindelse med høstens deltakelse i «Skal vi danse». Foto: Joakim Kleven/TV 2 Vis mer
Publisert

Isabel Raad (25) ble først kjent gjennom sin deltakelse i realityprogrammet«Paradise Hotel» i 2015. Siden har hun vokst seg til å bli en av landets største bloggere, og denne høsten er hun også blant deltakerne på TV2-parketten i «Skal vi danse».

Siden hun hadde sin tv-debut i det skandaleombruste hotellet for fire år siden, er det liten tvil om at 25-åringen har gjennomgått en stor forandring hva gjelder eget utseende.

Operasjonene av nesen, brystene og rumpa, har hun også har snakket åpent om på sin blogg.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller hun at de kosmetiske inngrepene gikk fullstendig til hodet på henne, men at hun i dag angrer på både operasjonene og på at hun valgte å dele det hele med sine mange unge følgere.

FORANDRET SEG: Isabel Raad var for første gang med på «Paradise Hotel» i 2015. Siden den gang har utseende hennes endet seg mye. Video: Marie Røssland Vis mer

- Ble mer usikker

I intervjuet forteller Raad at hun slet med spiseforstyrrelser i ung alder, og at hun med tiden også tydde til plastiske operasjoner i et forsøk på å bli mer fornøyd med eget utseende.

- Jeg var helt besatt. Etter hver operasjon satt jeg og gransket meg selv i speilet, og tenkte: «Ok, hva er det neste jeg kan gjøre nå, da?»

Det var først da hun vurderte å fettsuge sine allerede spinkle armer at hun selv forsto at det hele hadde gått for langt, forklarer hun i intervjuet.

RYKTER: Da vi i Rød Løper spurte følgerne våre om hva de lurte på om årets «Skal Vi Danse»-deltakere, var det flere som lurte på om det har oppstått søt musikk mellom nysingle Isabel Raad og Adrian Sellevoll. Her svarer de! Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Det gikk opp for meg at jeg måtte skjerpe meg. Jeg skjønte at dette ikke var sunt, og at det ikke bare var meg selv jeg gjorde syk, men folk som leste bloggen min og fulgte meg også. Hvis jeg kunne gå tilbake i tid, ville jeg ikke ha gjort operasjonene, sier hun og legger til at operasjonene faktisk har ført til at hun er blitt mer usikker.

- Skulle ikke ha delt

Som andre bloggere som velger å dele om kosmetiske inngrep, har Raad måttet høste mye kritikk for å ha delt inngrepene med sine mange unge følgere på både blogg og i sosiale medier.

FORSTÅR KRITIKKEN: I dag forteller Isabel Raad at hun har full forståelse for kritikken hun har motsatt etter å ha delt innlegg om sin plastisk kirurgi med sine unge følgere. Foto: NTB Scanpix
FORSTÅR KRITIKKEN: I dag forteller Isabel Raad at hun har full forståelse for kritikken hun har motsatt etter å ha delt innlegg om sin plastisk kirurgi med sine unge følgere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag har hun full forståelse for denne kritikken, og mener selv at det hun skrev den gang ikke egner seg for unge jenter. Hun forteller også at hun er direkte flau over valget, men hevder hun ikke hadde forståelse for den påvirkningskraften hun har som blogger.

I dag er hun altså tydelig på at hun verken ville gjennomført operasjonene eller delt det med offentligheten, om hun kunne gjøre om på sine tidligere valg.

- Det er veldig lett å si det i ettertid, men jeg ville aldri gjort dette nå.

Tøff barndom

I fjor høst lanserte Raad boka «Shirog - jenta jeg en gang var», som baserer seg på Raads tidligere fornavn.

I boka, hvor Egmont sto for utgivelsen, beskrev 25-åringen blant annet en oppvekst preget av vold, frykt, bekymringsmeldinger, narkotikasalg, krisehjem, selvmordstanker, og om voksne mennesker som sviktet - igjen og igjen.

NYSINGEL: Isabel Raad delte denne uken at hun ble singel for én uke siden, og allerede har hun fått mange henvendelser fra menn. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

«Hvis jeg kunne velge, ville jeg blitt plassert i fosterhjem den dagen jeg ble født. Det høres kanskje helt sykt ut, men oppveksten min unner jeg virkelig ingen. Det var et helvete.» heter det blant annet i boka.

Til Se og Hør forklarte hun at hun håpte boken kunne bidra til en større forståelse av hvem Isabel Raad er, og hva som har vært med på å forme den hun er i dag.

- Jeg vil bli forstått bedre, men først og fremst handler dette om å hjelpe andre og kunne bidra til at norske barn satt i et system de føler seg utrygg i, kan bli litt tryggere.

- I oppveksten følte jeg meg veldig alene. Jeg trodde jeg var den eneste i verden som ble plassert i beredskapshjem, institusjoner og fosterhjem. Som 12-åring leste jeg en bok om en jente som hadde opplevd mye av det samme som meg, og jeg fant enormt trøst i den. Jeg håper at min bok kan gi den samme trøsten til andre jenter og gutter i samme situasjon, forklarte Raad.

LES OGSÅ: «Helsesista» om blogg-debatten: - Gjør at friske personer leter etter feil hos seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer