Ryan Reynolds og Blake Lively:

Angrer på bryllupet

Stjerneparet beklager etter at de giftet seg på en tidligere slaveplantasje i 2012.

SIER UNNSKYLD: Stjerneparet Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg på en tidligere slaveplantasje i USA i 2012. Det er de lei seg for. Foto: NTB Scanpix
SIER UNNSKYLD: Stjerneparet Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg på en tidligere slaveplantasje i USA i 2012. Det er de lei seg for. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2012 giftet «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively (32) og kanadiske Ryan Reynolds (43) seg i en romantisk vielse i Sør-Carolina i USA.

Men bryllupet har vært omstridt, for skuespillerekteparet giftet seg nemlig på en tidligere slaveplantasje - noe som har fått mange til å reagere. Lively og Reynolds ble viet på Boone Hall, som er en av USAs eldste arbeidsplantasjer.

Stedet har vært et veldig populært sted å gifte seg grunnet sine vakre omgivelser, men mange mener at det er upassende å feire kjærligheten på et sted som sto for grufull behandling av svarte mennesker under slaveriet.

Nå forteller Reynolds i et intervju med forretningsmagasinet Fast Company at han og kona fortsatt er lei seg for at de holdt bryllupet på en tidligere slaveplantasje.

- Det er noe vi alltid vil være dypt og uforbeholdent lei oss for, sier han til magasinet, og forklarer:

- Det er umulig å forsone seg med. Det vi så den gang, var et bryllupssted vi fant på Pinterest. Det vi så i ettertid, var et sted bygget på en ødeleggende tragedie. For mange år siden giftet vi oss på nytt hjemme, men skam opptrer på rare måter. En gigantisk feil som dette kan føre til at du enten stenger av, eller det kan føre til at du handler.

Vis mer

Tok avstand

I ettertid har Hollywood-ekteparet donert store millionsummer til organisasjoner som jobber for å bedre rettighetene for den svarte befolkningen i USA, ifølge CNN.

Å gifte seg på tidligere slaveplantasjer er ikke et nytt fenomen i USA, men de såkalte plantasjebryllupene har fått mye kritikk, og mange mener at det er en glorifisering av det som skjedde under slaveriet.

GODT GIFT: Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg i 2012, men bryllupet deres har skapt overskrifter i flere år etterpå. Her er de sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Blake Lively og Ryan Reynolds giftet seg i 2012, men bryllupet deres har skapt overskrifter i flere år etterpå. Her er de sammen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er heller ikke første gang Blake Lively og ektemannens bryllup er i vinden. På tampen av 2019 ble det nemlig avslørt at bryllupet fant sted på den aktuelle plantasjen, noe som førte til at mange tok avstand fra at vielser finner sted på slike steder.

Blant andre inspirasjonsnettstedet Pinterest fjernet kategorien «plantasjebryllup» fra sine sider, samtidig som bildene fra stjerneparets bryllup ble fjernet, skrev Cosmopolitan i desember i fjor. Det gjaldt også bryllupsnettstedet The Knot Worldwide.

Ønsker en stor familie

Blake Lively og Ryan Reynolds har sammen de tre døtrene James (5), Inez (3) og Betty, som kom til verden i fjor høst.

Allerede i 2016 hintet Lively om at hun ønsket en stor familie, i et intervju med People.

- Jeg er en av fem barn. Ektemannen min er en av fire, så vi kommer begge fra store familier, uttalte hun den gang.

Rundt samme tid fortalte skuespilleren at hun er opptatt av å verne om familiens privatliv. Blant annet sa hun at hun prøvde å holde døtrene unna rampelyset.

- Jeg føler meg mest beskyttende rundt barnas privatliv. Det er der jeg føler de er mest utsatt, når jeg er en offentlig person, sa hun til Marie Claire i 2016.

- Jeg vil helst ikke forholde meg til det (paparazzier, journ.anm.), men vi vet hvilken verden vi er blitt en del av, og selv om vi er vant til det, så er ikke James det. Hun har ikke hatt muligheten til å selv bestemme hva hun vil, la Lively til.

LES OGSÅ: - Jeg spør vanligvis om jeg kan forlate flyet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer