- Angrer på at jeg ikke sa ifra

Alejandro Fuentes opplevde at en venn tok sitt eget liv på grunn av mobbing.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:Alejandro Fuentes (27) er aktuell som dommer i «Idol Junior» på TV 2. Artisten er også engasjert i barn og unge utenfor skjermen, og har vært MOT-ambassadør i fire år. 

Til Seoghør.no forteller han at dette betyr mye for ham.

ENGASJERT: Alejandro Fuentes mener det er viktig å si ifra hvis man ser mobbing.
ENGASJERT: Alejandro Fuentes mener det er viktig å si ifra hvis man ser mobbing. Vis mer

- Jeg synes at når du først skal stå for noe, så må det være noe som betyr noe for deg da, og det gjør MOT for meg. De gjør en bra jobb på ungdomsskoler og jeg føler det trengs. Det er egentlig mest derfor. 

- Har du selv opplevd mobbing?

- Ikke konkret som jeg husker, men det jeg angrer mest på er at jeg ikke sa ifra når jeg så mobbing. Det angrer jeg mest på nå. 

27-åringen trekker frem en spesiell hendelse, som gikk sterkt inn på ham. 

- Jeg husker en som ble mobbet mye, så fant vi ut for et par år siden at han tok selvmord. På grunn av at han sikkert ble mobba mye. Da er det kjipt å tenke at jeg skulle kanskje sagt ifra. Så det går litt dypt enda, og det er det jeg angrer mest på. Så si ifra hvis du ser noe, for det kan gå veldig galt. Av og til ikke, men si ifra hvertfall, oppfordrer artisten. 

- Det kan jo være litt skummelt for barn å være den som sier ifra. Har du noen tips til hvordan man skal gjøre det? 

- Bare å manne seg opp å si ifra. Egentlig ikke noe tips, bare si ifra. Bare gjør det, svarer Alejandro. 

- I dag er det mye mer sosiale medier for barn og unge enn da du vokste opp, hvordan tror du det spiller inn? 

 

- Sånn som jeg ser det så er det egentlig mobbing konstant i den voksne verden også, ikke bare barn, så der må voksne skjerpe seg også. TV-underholdning og sånne ting det er jo mobbing konstant. Så der bør de ta en grep. Det er ikke bra forbilder det, sier han.

JUNIOR: Alejandro Fuentes er dommer i Idol Junior sammen med Margaret Berger, Alexander Denstad With og Sandra Lyng Haugen. Foto: TV 2
JUNIOR: Alejandro Fuentes er dommer i Idol Junior sammen med Margaret Berger, Alexander Denstad With og Sandra Lyng Haugen. Foto: TV 2 Vis mer

Fokus på å glede andre

MOT har utviklet egne program rettet mot ungdomsskoler og videregående skoler, noe Alejandro elsker å være med på. Han har nemlig selv vært den sjenerte gutten som stod bakerst i klasserommet, og ikke hadde så mye mot.

MOT: Alejandro Fuentes og MOT ambassadør-ansvarlig Ingrid Ness Rolland, gleder seg til «MOT og glede-dagen».
MOT: Alejandro Fuentes og MOT ambassadør-ansvarlig Ingrid Ness Rolland, gleder seg til «MOT og glede-dagen». Vis mer

- Jeg var han tilbakeholdne og sjenerte. Jeg var han som stod bakerst, og begynte å spille gitar for å få damer. Det er gøy å se at det finnes sånne enda. Det er gøy å se de som står bakerst i klasserommet og ikke tør å komme frem til meg. Da går jeg bak til de og trekker de frem. Jeg vet at de vil, forteller Alejandro. 

«MOT til å glede-dagen» er fredag den 21.november, og MOT ambassadør-ansvarlig Ingrid Ness Rolland, presiserer at det skal svært lite til for å glede en annen person. 

- Ungdom over hele landet, har fokus på å glede noen. Det er noe vi bør ha fokus på hver dag, men disse dagene skal være et symbol for det. Det trenger kun å være en bolle eller å legge igjen en fin kommentar på sosiale medier, sier hun til Seoghør.no

LES OGSÅ: - Det er befriende å være gift

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer