INGEN ANGER: Den tidligere rallyføreren Martin Schanche angrer ikke på noen av sine mange kontroversielle episoder. Foto: Henning Jensen / Se og Hør
INGEN ANGER: Den tidligere rallyføreren Martin Schanche angrer ikke på noen av sine mange kontroversielle episoder. Foto: Henning Jensen / Se og HørVis mer

Angrer ikke på noe

- Gjort er gjort, sier Rallyhelten Martin Schanche.

SEOGHØR.NO: Rallycross-legenden Martin Schanche (69) vakte oppsikt både da han var aktiv som rallyfører og da han var aktiv som politiker for Fremskrittspartiet.

Schanche var ofte innvolvert i saker som fikk store overskrifter i pressen og var absolutt ikke kjent som en som holdt noe tilbake hvis han fikk muligheten til å gi en kommentar.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller derimot Martin at han ikke angrer på noe, fra det som har vært et langt og innholdsrikt liv.

- Nei, det hjelper ikke å angre. Gjort er gjort. Selv om jeg var en dårlig taper, var jeg en jævla god vinner. Jeg bydde på meg selv og fikk et elsk-hat-forhold til pressen. Det eneste som ble for mye, var da det gikk utover kona og datteren min etter det som skjedde i Drammen, sier Martin til Dagbladet.

Episoden Schanche sikter til var da han under en skoledebatt i Drammen i 2003 slo til arbeiderpartipolitikeren Torgeir Micaelsen foran TV-kameraene. Episoden førte til at Schanches datter fikk høre mange negative kommentarer om sin egen far på skolen.

- Selv taklet jeg det, men etter en god uke reiste jeg inn til Oslo og ga beskjed. «Hvis dokker ikke nå slutter med den piss-skrivinga dokkers så skjer det en ulykke», sa jeg. Truet med både det ene og det andre. Når du først har gjort noe og vært ærlig, skal du snu og være uærlig? Du får stå for det og ta skitbøtta som kommer. Men det skal ikke gå utover datteren min på skolen, sier Schanche til avisen.

LES OGSÅ:  Avslørte Schanches fengselsfortid på TV