UVIRKELIG FØLELSE: Jeg har vært fattig siden jeg begynte å studere, så det er deilig å endelig ha penger til å leve litt, sier Andreas Våge til Seoghør.no etter seieren i «71 grader nord». Her gratuleres han av programleder Tom Stiansen. Foto: TVNorge
UVIRKELIG FØLELSE: Jeg har vært fattig siden jeg begynte å studere, så det er deilig å endelig ha penger til å leve litt, sier Andreas Våge til Seoghør.no etter seieren i «71 grader nord». Her gratuleres han av programleder Tom Stiansen. Foto: TVNorgeVis mer

- Angrer ikke på at jeg ga bort halve premien

Årets «71 grader nord»-vinner åpnet pengesekken allerede før han hadde passert målstreken.

SEOGHØR.NO: Mandag kveld fikk TV-seerne se at det var Stavanger-mannen Andreas Våge (25) som først plantet flagget i globusen på Nordkapp, da finalen av «71 grader nord» ble sendt på TVNorge.

Da Caroline Skagestad (26) falt av etter å ha gjort det dårligst i truge- og navigasjonsoppgaven, sto konkurransen til slutt mellom Anderas og Aleksander «Jose» Cornejo (22).

VIL SELGE BILEN: Andreas sier han vil selge bilen han vant i «71 grader nord»
VIL SELGE BILEN: Andreas sier han vil selge bilen han vant i «71 grader nord» Vis mer

Til Seoghør.no forteller Andreas, som til vanlig studerer i Trondheim, at han ikke tenkte på konkurranse og det faktum at han kunne vinne, før i det øyeblikket han plasserte flagget i globusen.

- Det var veldig rart, men gjennom hele programmet tenkte jeg ikke på det å vinne. Mot slutten var jeg veldig inne i konkurransen mot Jose, og tenkte ikke på hverken pengene eller bilen.

- Men da jeg først heiste flagget var det en superdigg følelse. Da jeg så bilen gikk det opp for meg hvor mye jeg hadde vunnet - jeg har vært fattig siden jeg begynte å studere, så det er deilig å endelig ha penger til å leve litt.

- Hvorfor ble du og Jose ble enige om å splitte pengepremien 50/50?

GOD ANDREPLASS: Jose Cornejo (22) var sterkest i klatreoppgaven over det dype juvet ved Nordkapp, men måtte gi tapt for Andreas på spørsmålsdelen. De to finalistene hadde på forhånd avtalt å splitte pengepremien 50/50, så Jose ble dermed 150 000 kroner rikere.
GOD ANDREPLASS: Jose Cornejo (22) var sterkest i klatreoppgaven over det dype juvet ved Nordkapp, men måtte gi tapt for Andreas på spørsmålsdelen. De to finalistene hadde på forhånd avtalt å splitte pengepremien 50/50, så Jose ble dermed 150 000 kroner rikere. Vis mer

- Da det sto mellom oss ble vi enige om å splitte pengepremien. 150 000 kroner er mye penger for både han og meg, så det var egentlig en vinn-vinn-situasjon for begge.

- Angrer du på det i ettertid?

- Nei, absolutt ikke. Han fortjente de pengene like mye som meg. Dessuten skal jeg selge bilen, for jeg trenger den ikke, forteller han videre.

Pengene han sitter igjen med etter å ha vunnet den knallharde konkurransen skal ifølge 25-åringen nytes til det fulle:

- Jeg skal generelt sett ha det digg, og ikke tenke så mye over økonomien i tiden fremover. Jeg skal også betale ned på lånet jeg har hos mamma, og så skal jeg bruke litt av pengene på en måneds snowboard-tur til India.

Den single 25-åringen som studerer industriell økonomi ved NTNU i Trondheim, avslører til Seoghør.no at han er glad for ikke å bli gjenkjent på gaten:

- Det er deilig å ikke ha blitt en sånn «random C-kjendis». Det er nesten ingen som har kjent meg igjen. Det er gøy å få lov til å oppleve mange kule ting på seks uker, og slippe det negative som følger med andre reality-programmer.

Årets «71 grader nord»-vinner har blitt god venn med flere av deltakerne, og har beholdt vennskapet med både Aleksander Kvist Aronsen (28) og Alexander Cardo (33).

- Vi har faktisk startet et band sammen, og kaller oss Shanty brothers! Jeg spiller gitar, Aleks mandolin, fetteren min på cajun, Cardo på blokkfløyte, og alle synger. Det er litt visesangaktig, så det blir gøy!

FANTASTISK: Det beste minne årets vinner, Andreas Våge (25), har fra hele «71 grader nord»-eventyret er da deltakerne fikk i oppgave å klatre opp berømte Svolværgeita i Lofoten. Foto: TVNorge
FANTASTISK: Det beste minne årets vinner, Andreas Våge (25), har fra hele «71 grader nord»-eventyret er da deltakerne fikk i oppgave å klatre opp berømte Svolværgeita i Lofoten. Foto: TVNorge Vis mer

Etter seks intense uker fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, sitter 25-åringen igjen med mange gode minner - og størst av alt var det å klatre opp Svolværgeita i Lofoten:

- Det var helt utrolig. Lofoten i seg selv er fantastisk, så det var en sinnsykt kult opplevelse, minnes årets vinner av den beinharde reality-serien.

LES OGSÅ: - Tenk deg å ha mensen under «71 Grader Nord!»