<strong>LEGGER SEG FLAT:</strong> Benedicthe Bjerke legger seg flat i et nytt blogginnlegg, der hun beklager seg for en hendelse fra fortiden. Foto: Andreas Fadum
LEGGER SEG FLAT: Benedicthe Bjerke legger seg flat i et nytt blogginnlegg, der hun beklager seg for en hendelse fra fortiden. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Benedicthe Bjerke:

«Angrer bittert» på kredittkorttyveri

- Jeg var ung og eventyrlysten og hadde lite penger.

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag delte moteblogger og designer Benedicthe Bjerke (29) et innlegg på bloggen sin med tittelen «Jeg beklager».

Innlegget kommer i kjølvannet av denne ukens drama, da hun mottok massiv kritikk etter å ha kopiert en strikkegenser fra en dansk designer, uten å ha kreditert opphavskvinnen.

Siden har det ballet på seg for 29-åringen.

I det nye blogginnlegget forteller Bjerke at det de siste dagene har kommet flere beskyldninger mot henne, angående en hendelse som skjedde for flere år tilbake.

«En kvinne skrev på Facebook at jeg skal ha tatt hennes kredittkort og brukt det for 10 år siden da vi jobbet på samme sted i USA. Det er dessverre sant», skriver hun og fortsetter:

«Jeg var ung og eventyrlysten og hadde lite penger. Jeg var nok litt misunnelig og ønsket meg ting jeg ikke hadde råd til. Derfor gjorde jeg noe jeg angrer bittert på».

Bjerke legger til at hun har gitt en unnskyldning til vedkommende som eide kredittkortet, og at hun har lært av feilene fra fortiden.

Saken fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

Jeg beklager! www.bybenedicthe.no

A post shared by bybenedicthe (@bybenedicthe) on

La seg flat

29-åringen skriver at de siste dagene har vært svært tøffe, og at hun derfor har valgt å ta en pause fra bloggen og sosiale medier.

Benedicthe Bjerke har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser. Se og Hør har snakket med kredittkorteieren, som bekrefter hendelsen.

Tidligere denne uken la Bjerke seg også flat etter genserdramaet som oppsto etter at hun la ut et bilde av seg selv i sosiale medier iført en strikkegenser som moren hennes hadde strikket.

Saken fortsetter nedenfor.

Designet på genseren var inspirert av et bilde Bjerke hadde sett i Vogue. Tidligere denne uken forklarte bloggeren til Se og Hør at hun ikke visste hvem som sto bak designet i forkant.

Etter påstander om plagiat både fra designeren selv, danske Laura Dalgaard, og via kommentarfeltet i sosiale medier, la hun seg flat.

- Jeg vil gjerne begynne med å beklage for at jeg ikke har gitt Laura kred for designet. Bakgrunnen for dette er at jeg fant genseren på Vogue sine street style-bilder på nett, og at jeg ikke gjorde nok research på hvem som hadde designet eller skapt den. Jeg ser nå at jeg med en gang burde lenket til Laura og gitt kred for å ha skapt en så kul genser, skrev Bjerke i en e-post til Se og Hør.

Marie Rasmussen, seksjonssjef i designseksjonen i Patentstyret i Norge, fortalte imidlertid til Se og Hør at Bjerke nødvendigvis ikke gjorde noe galt ved å strikke, og dele bilde, av en genser liknende Laura Dalgaard sitt design.

Saken fortsetter nedenfor.

- Hun er familiens klippe

I tillegg til bloggen, har Benedicthe Bjerke også over 40 000 følgere på sin Instagram-profil. Hun er for øvrig også gift med «Skal vi danse»-profil Egor Filipenko (30), og sammen har de to sønner.

Filipenko og kjendispartneren har to ganger gått seirende ut av konkurransen, og i flere år har han vært en del av dommerpanelet.

Berømmelsen ble en stor belastning da Egor i 2015 ble dømt for fyllekjøring.

Egor anket dommen, men ble dømt til 30 dagers fengsel. I tillegg måtte han betale en bot på 52.500 kroner og førerkortet ble inndratt i tre år.

Proffdanseren uttalte tidligere i år at kona har vært en stor og viktig støtte i ettertid.

- Benedicthe har hele tiden vært superflink. Familiens klippe. Det har jo egentlig vært tøffest for henne, forklarte han.

LES OGSÅ: Raser mot intime detaljer i Northug-bok

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer