DRAMATISK: En rekke kjendiser har opplevd skremmende og dramatiske møter med ukjente. Blant dem er Chris Brown, Naomi Campbell og Benedict Cumberbatch - for å nevne noen.  Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: En rekke kjendiser har opplevd skremmende og dramatiske møter med ukjente. Blant dem er Chris Brown, Naomi Campbell og Benedict Cumberbatch - for å nevne noen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Angrepet av nakne kvinner og Spider-Man

Kim Kardashian er ikke den eneste superstjernen som har fått voldelige inntrengere på besøk...

SEOGHØR.NO: Natt til mandag ble verdens mest omtalte kvinne, Kim Kardashian West (35) utsatt for et brutalt ran i en privat luksusleilighet i Paris.

Utkledd som politibetjenter tok to maskerte menn seg inn i boligen og truet 35-åringen med pistol. Kardashian ble selv bundet fast og innelåst på badet, før tyvene deretter forsynte seg med juveler verdt nærmere 90 millioner.

Realitystjerna omtaler selv hendelsen som «rystende», og nyheten har det siste døgnet skapt sjokkbølger og store overskrifter i medier verden over.

På tross av å ha tilgang på livvakter og store sikkerhetsteam, finnes det dessverre en rekke liknende eksempler på andre kjendiser som har blitt offer for slike kriminelle handlinger

Truet av bevæpnede menn

Blant dem er skuespiller og «Sherlock»-stjerne Benedict Cumberbatch som i 2005 ble utsatt for kidnappingsforsøk og ran.

Ifølge The Telegraph befant Cumberbatch seg i Sør-Afrika i forbindelse med innspillingen av mini-serien «To The Ends of the Earth».

En kveld da han og to venner kjørte gjennom et velkjent farlig område, eksploderte bilens høyre forhjul og de tre kameratene måtte bære ut all bagasjen fra bagasjerommet for å få ut reservedekket.

Kort tid etter ankom seks bevæpnede menn stedet, som deretter truet gruppa og tvang dem inn i et annet kjøretøy.

- På det tidspunktet var jeg livredd. Alle følelsene bare eksploderte inne i meg. Jeg tenkte: Nå er det slutt, har han tidligere uttalt til Hollywood Reporter.

Både Cumberbatch og følget hans ble rundstjålet for alle eiendeler. Til alt hell ble samtlige sluppet fri uten fysiske skader, men skuespilleren har i ettertid uttalt at episoden var svært tøff å takle. 

RANET: Skuespiller Benedict Cumberbatch opplevde en svært skremmende hendelse i Sør-Afrika. Sammen med noen kamerater ble han overfalt og ranet. Her er han sammen med kona Sophie Hunter. Foto: NTB Scanpix
RANET: Skuespiller Benedict Cumberbatch opplevde en svært skremmende hendelse i Sør-Afrika. Sammen med noen kamerater ble han overfalt og ranet. Her er han sammen med kona Sophie Hunter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk pistol mot nakken

Det er heller ikke bare i det offentlige rom at kjente personer har opplevd skremmende hendelser.

Tidligere i år fikk «Revenge»-skuespiller Madeleine Stowe og ektemannen en heller guffen opplevelse, da de ble vekket av at noen løp gjennom soverommet, mens de lå nakne og sov i sitt eget hjem.

INNBRUDD: Madeleine Stowe og ektemannen våknet av at en mann kom løpende gjennom soverommet, og senere truet henne med pistol.  Foto: NTB Scanpix
INNBRUDD: Madeleine Stowe og ektemannen våknet av at en mann kom løpende gjennom soverommet, og senere truet henne med pistol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Stowe våknet for å sjekke hva som foregikk, ble hun møtt av en mann på badet som var iført Spiderman-maske, og som rettet en pistol mot nakken hennes.

Innbruddstyven fikk med seg smykker til en verdi av 600 000 kroner, men ble pågrepet like etterpå, hvor han også ble siktet for ran og seksuell trakassering.

Naken kvinne gikk amok

I likhet med Stowe og ektemannen opplevde artisten Chris Brown en ubuden gjest i sitt eget hjem i fjor.

Ifølge Time skal Brown ha kommet hjem fra et show i Las Vegas, da han ble møtt av en naken kvinne i sin egen seng, som hadde brutt seg inn i boligen hans.

Blant annet skal kvinnen ha gjort store skader på interiøret av huset, og skrevet «Jeg elsker deg» på veggene, ved hjelp av en boks med spraymaling.

Kvinnen ble senere siktet for vandalisme og innbrudd. 

NAKEN KVINNE: Artist Chris Brown opplevde at en naken kvinne hadde tatt seg inn i hjemmet hans, og vandalisert deler av boligen.  Foto: NTB Scanpix
NAKEN KVINNE: Artist Chris Brown opplevde at en naken kvinne hadde tatt seg inn i hjemmet hans, og vandalisert deler av boligen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angrepet i Paris

I 2013 opplevde tidligere supermodell Naomi Campbell å bli brutalt angrepet på gaten i Paris.

Modellen skal ha blitt lurt av en gjeng tyver, og da hun prøvde å få tak i en taxi skal hun ha blitt slått ned og ranet.

Blant annet skal foten hennes ha blitt skadet under angrepet, noe som førte til at hun måtte sitte en periode i rullestol.

Campbell ønsket selv å ikke kommentere detaljer i saken den gang, men kunne informere om at hun hadde det fint, tross hendelsen.

HAVNET I RULLESTOL: Supermodell Naomi Campbell ble skadet da hun ble angrepet på gaten i Paris.  Foto: NTB Scanpix
HAVNET I RULLESTOL: Supermodell Naomi Campbell ble skadet da hun ble angrepet på gaten i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Truet av knivdesperado

Overskriftene om internasjonale stjerner som tidligere er blitt rammet, har vært mange.

Det finnes imidlertid også en rekke norske kjendiser som har havnet i ubehagelige situasjoner, blant andre Tore Strømøy, som tidligere har blitt truet på livet av en knivdesperado.

KNIVDESPERADO: Tore Strømøy har tidligere fortalt om et ransforsøk som han opplevde i USA.
 Foto: NTB Scanpix
KNIVDESPERADO: Tore Strømøy har tidligere fortalt om et ransforsøk som han opplevde i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- For noen år siden ble jeg forsøkt ranet av en knivdesperado i et smug på Manhattan. Han holdt opp en svært kniv rett foran meg og ville ha kameraet jeg hadde på magen, sa Strømøy til Se og Hør i 2011.

Programlederen kom seg heldigvis helskinnet fra situasjonen.

Slått ned utenfor hjemmet

Den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren og pokerspiller Aylar Lie opplevde også alles mareritt da hun ble slått ned utenfor sitt eget hjem i 2012.

Saken skapte en rekke overskrifter i norsk presse, og Lie skal ha fått skader i ansiktet etter angrepet. Saken ble senere anmeldt til politiet.

Foruten Strømøy og Lie har NRK-profilene Arild Opheim og Elin Ruhlin Gjuvsland også vært åpen om hvordan de ble overfalt og ranet midt på natta.

SLÅTT NED: Aylar Lie har tidligere anmeldt en kvinne etter at hun ble slått ned utenfor sitt eget hjem. 
Foto: Tore Meek / Scanpix Foto: NTB Scanpix
SLÅTT NED: Aylar Lie har tidligere anmeldt en kvinne etter at hun ble slått ned utenfor sitt eget hjem. Foto: Tore Meek / Scanpix Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vegard «Shortcut» Olsen skal også ha opplevd å bli ranet med kniv i Oslo sentrum, mens Sigrun Slapgard ble offer for en lommetyvliga i 2008.

LES OGSÅ: Carola ranet i Sør-Afrika