Angelina og Brad: Historien før Hollywoods sjokk-døgn

Verden ante ingenting da dette bildet ble tatt. Nå er superparet Angelina Jolie og Brad Pitt historie.

PÅ PRESSETREFF: Angelina Jolie og Brad Pitt møtte pressen for å promotere action-komedien «Mr. &. Mrs. Smith» i mars 2005. To månender tidligere ble det annonsert at Pitt og kona gjennom fem år, Jennifer Aniston, skulle skilles. Foto: NTB scanpix
PÅ PRESSETREFF: Angelina Jolie og Brad Pitt møtte pressen for å promotere action-komedien «Mr. &. Mrs. Smith» i mars 2005. To månender tidligere ble det annonsert at Pitt og kona gjennom fem år, Jennifer Aniston, skulle skilles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vi skal tilbake til januar 2005: Brad Pitt og Jennifer Aniston, Hollywoods mest populære par, annonserer at de skal skilles. Ekteskapet har gått i oppløsning etter fem år.

«Vi forblir venner og ønsker hverandre alt godt», heter det i uttalelsen.

To måneder etterpå, mens nyheten om bruddet fortsatt var toppstoff i amerikanske medier, møter Pitt pressen for å promotere sin siste film, actionkomedien «Mr. & Mrs. Smith».

Syndebukk

Ved siden av ham står medskuespiller Angelina Jolie. Ikke noe mistenkelig med det? De spilte jo tross alt i samme film.

Men Pitt og Jolie skjulte en hemmelighet. En ganske pikant en, og.

For da det i april samme år dukket av opp bilder av dem, visstnok i het omfavnelse, på ferie i Kenya, begynte utroskapsryktene å svirre.

- Forholdet ble dømt nord og ned, og Angelina ble utpekt som syndebukken. Alle skrev om hvordan hun forførte Brad og ødela hans «perfekte» ekteskap, forteller programleder Marianne Jemtegård til Dagbladet.

I 2008 erkjente Pitt overfor Rolling Stone at han hadde fått følelser for Angelina Jolie mens han ennå var gift med Aniston.

På spørsmål om hvorfor «Mr. & Mrs. Smith» var hans favorittfilm, svarte han følgende:

- Fordi jeg ble forelska.

Det var ikke vanskelig å tolke Anistons reaksjon på eksmannens «overlapping». Ifølge Daily Mail skal hun ha sagt følgende da Pitt og Jolie stilte opp i et magasin sammen juni 2005:

- Han mangler et følelsesgen.

- Elendig film

Ryktene om at «Brangelina», som de populært ble kalt, hadde funnet tonen på filmsettet i «Mr. & Mrs. Smith», var allerede å lese om i innspillingsperioden i 2004, men ble avvist fra alle kanter.

- Jeg husker spesielt godt hvor elendig og ubehjelpelig dårlig den filmen var, og tenkte på hva Joey i «Friends» hadde sagt om kjærlighet på film: - Hvis de ikke har kjemi i det hele tatt, så foregår det definitivt noe i kulissene, sier Ingeborg Heldal til Dagbladet.

IKKE BARE PÅ FILM: Brad Pitt erkjente at han ble forelsket i Angelina Jolie under innspillingen av «Mr. & Mrs. Smith».  Foto: Zuma Press
IKKE BARE PÅ FILM: Brad Pitt erkjente at han ble forelsket i Angelina Jolie under innspillingen av «Mr. & Mrs. Smith». Foto: Zuma Press Vis mer

Hun minnes hvordan det ble trykket opp t-skjorter med «Team Jennifer» og «Team Angelina» da Pitt byttet dame. 

- Det greiene der tok helt av. Folk tok parti, og var utrolig engasjert. Jennifer Aniston, den søte og jordnære jenta som blir dumpet for ei «dark mistress». Jeg var faktisk på Team Angelina, ha-ha.

- En fryd for kameralinsene

Det skulle ikke gå lang tid før Angelina Jolie var «tilgitt», skal vi tro Marianne Jemtegård.

- Selv om Brad og Jennifer var «the gold couple», var Brad og Angelina akkurat det samme. Paret ble raskt framstilt som jordnære og familiekjære, og viste stort engasjement for humanitært arbeid. Også var de alltid flotte sammen, da.

Heldal er enig. 

- Altså, når verdens største superstjerner blir sammen, så blir man helt blendet. De var de to peneste menneskene i hele verden - en fryd for enhver kameralinse, sier Heldal.

Ekteskapet tok slutt

Tirsdag ble det altså kjent at «Brangelina» er historie - to år etter at de ga hverandre sitt ja i Sør-Frankirke. TMZ skal ha det til at paret, som har seks barn sammen, krangler om barneoppdragelse, men verken Jolie eller Pitt har kommentert ryktene.

Hva gjelder Jennifer Aniston, som seinere har fått ny ektemann, begravde hun stridsøksa for godt i fjor.

- Jeg tror det er i ferd med å ta slutt. Det tror jeg virkelig, sa hun til Entertainment Tonight:

- Det er på tide å at folk slutter med den typen smålig bullshit, heller begynner å feire godt arbeid og stopper med smålig type dumhet, gjentok Aniston.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Brad Pitt var utro med skuespiller-kollega