Angelina Jolie og Brad Pitt:

Angelina kan miste hovedomsorgen for barna

Filmstjernen er nødt til å gi barna mer tid med sin far.

UENIGE: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har gått alt annet enn enkelt for seg. Foto: NTB scanpix
UENIGE: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har gått alt annet enn enkelt for seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart to år siden filmstjernene Angelina Jolie (43) og Brad Pitt (54) sendte sjokkbølger gjennom kjendispressen, da de annonserte at de skulle skilles.

Det var Jolie som fikk omsorgsretten for deres seks barn, Maddox (16), Pax (14), Zahara (13), Shiloh (12) og tvillingene Knox og Vivienne (9).

Likevel har det ikke gått knirkefritt når det gjelder å komme frem til en enighet rundt detaljene i fordelingen av barna.

I nye rettsdokumenter nettstedet The Blast har fått tilgang til, står det at Jolie kan miste den primære omsorgsretten dersom hun ikke lar barna tilbringe mer tid sammen med sin far.

«Trygg med sin far»

Det står blant annet at det er skadelig for dem å ikke ha et forhold til faren, og hvor viktig det er at samtlige av barna har et sunt og sterkt forhold til både mor og far.

Dommeren har blant annet bedt Jolie om å arrangere en telefonsamtale med barna og deres leger for at barna skal bli forklart at «retten har bestemt at hver enkelt av dem er trygg sammen med sin far».

Det var i 2016 at Brad Pitt ble anklaget for barnemishandling etter en hendelse ombord på et privatfly. Saken ble senere henlagt, og «Fury»-stjernen renvasket.

Saken fortsetter nedenfor.

MÅ KJEMPE FOR Å BEHOLDE OMSORGSRETTEN: Angelina Jolie sammen med barna Shiloh, Zahara (i front) og Vivienne (t.h). Foto: NTB scanpix
MÅ KJEMPE FOR Å BEHOLDE OMSORGSRETTEN: Angelina Jolie sammen med barna Shiloh, Zahara (i front) og Vivienne (t.h). Foto: NTB scanpix Vis mer

Fått egen sommerplan

Et av problemene som er tatt opp i de nye rettsdokumentene er barnas mobiltelefoner. Ifølge dokumentene er Angelina nødt til å gi eksmannen nummeret til hvert av barna, og la ham ringe dem når han vil.

Hun har heller ikke tillatelse til å lese tekstmeldinger mellom barna og Brad.

I et forsøk for å styrke forholdet til far, har retten laget en plan for barna for hvordan de skal tilbringe tid med skuespilleren over sommeren. Fordi Maddox er eldre, tillater retten ham å bestemme selv hvor mye tid han ønsker å tilbringe med sin berømte far.

Saken fortsetter nedenfor.

VIL SE BARNA: Brad Pitt har gitt tydelig uttrykk for at han ønsker å tilbringe mest mulig tid sammen med barna. På dette bildet ser vi Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: NTB Scanpix
VIL SE BARNA: Brad Pitt har gitt tydelig uttrykk for at han ønsker å tilbringe mest mulig tid sammen med barna. På dette bildet ser vi Pax, Shiloh (også kjent som John) og Maddox. Til høyre i bildet er Pitts foreldre, altså barnas besteforeldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jolie har bare lov til å ringe barna én gang om dagen på et avtalt tidspunkt i periodene hvor Pitt har barna. En barneterapeut vil også være til stede.

- Dersom de yngste barna forblir avstengt fra faren, og avhengig at omstendighetene som fører til dette, kan det føre til en reduksjon av tiden de tilbringer med Jolie, og det kan føre til at retten overfører den primære omsorgsretten til Pitt, står det i dokumentene, ifølge The Blast.

Åpen om alkoholproblemer

Forrige måned skrev E! Online at det tidligere ekteparet ikke er offisielt skilt ennå, og at de begge

Både Brad Pitt og Angelina Jolie har vært ordknappe i møte med mediene etter den tunge tiden, men de begge har lettet på sløret et par ganger.

I mai i fjor fortalte Brad Pitt at de seks barna er det han verdsetter mest i livet.

- Barn er alt. Barna er livet mitt. De tar alt fokus, som de alltid burde, uttalte han til nyhetsbyrået AP.

I tiden etter bruddet har skuespilleren også vært åpen om sitt alkoholforbruk, og har innrømmer at drikkingen ble et stort problem for ham.

- Helt ærlig, så kunne jeg drikke en russer under bordet med hans egen vodka. Jeg var profesjonell. Jeg var god, sa han i et intervju med GQ Style.

Videre fortalte Brad selv at han har kuttet ut alkoholen.

Saken fortsetter nedenfor.

Tøff tid

Angelina Jolie snakket om skilsmissen for første gang i februar i fjor. I et intervju med BBC beskrev hun perioden som vært tung.

- Jeg vil ikke si så mye om det, bortsett fra at det har vært en veldig vanskelig tid. Vi er en familie, og vil alltid være det. Vi kommer oss gjennom dette og blir forhåpentligvis sterkere som familie av det, sa Hollywood-stjernen den gang.

I likhet med eksen, utdypet hun at hennes hovedfokus er barna.

- Mange andre går gjennom dette, også min familie ... Vi har alle vært gjennom en tøff tid. Fokuset mitt er på barna. Vi er og vil alltid forbli en familie. Jeg ser etter en måte dette kan gjøre oss sterkere som familie på, sa hun, ifølge People.

Pitt og Jolie, kalt «Brangelina», møtte hverandre i 2005 under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith», og forlovet seg i 2012.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

To år senere ga de hverandre sitt ja i en svært privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

Det var i september 2016 duoen annonserte at Jolie hadde søkt om skilsmisse. Hun oppga standardfrasen «uforenelige forskjeller» som grunn.

LES OGSÅ: - Skal ikke fri med det første

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer