Angelina Jolie: - Jeg ønsket meg aldri barn

Nå avslører seksbarnsmoren hva som fikk henne til å forandre mening.

SUPERPAR: Angelina Jolie og Brad Pitt falt for hverandre på innspillingssettet til «Mr. & Mrs. Smith» for omlag ti år siden. I dag har de tre adoptivbarn og tre biologiske barn sammen.  Foto: wenn.com
SUPERPAR: Angelina Jolie og Brad Pitt falt for hverandre på innspillingssettet til «Mr. & Mrs. Smith» for omlag ti år siden. I dag har de tre adoptivbarn og tre biologiske barn sammen. Foto: wenn.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I tillegg til å ha en suksessfull karriere, et misunnelsesverdig utseende og en lidenskap for å gi tilbake til de som er dårligere stilt, så er Angelina Jolie (40) også en kjærlig seksbarnsmor.

Sammen med ektemannen Brad Pitt (52) har hun barna Maddox (14), Pax (12), Zahara (10), Shiloh (9) og tvillingene Knox og Vivienne (7).

Men i motsetning til hva de fleste kanskje tror, så var ikke morsrollen noe Hollywood-stjernen drømte om. Snarere tvert imot.

- Det er litt rart, men jeg ønsket meg aldri barn. Jeg hadde ikke lyst til å gå gravid. Jeg satt aldri barnevakt. Jeg så aldri på meg selv som en mor, forteller hun til AP, ifølge People.com.

Saken fortsetter under bildet.

STOR GJENG: Her er Jolie på «Kung Fu Panda 3»-premieren i Los Angeles sist måned med barna (f.v): Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Knox Leon Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt og Pax Thien Jolie-Pitt. Foto: Rex Features
STOR GJENG: Her er Jolie på «Kung Fu Panda 3»-premieren i Los Angeles sist måned med barna (f.v): Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Knox Leon Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt og Pax Thien Jolie-Pitt. Foto: Rex Features Vis mer

Morsinstinktet dukket plutselig opp

I 2001 spilte hun inn actionfilmen «Lara Croft: Tomb Raider» i Kambodsja, og da begynte ting å forandre seg for skuespilleren - som gjennom hele oppveksten i Los Angeles hadde følt en slags tomhet inni seg.

- Kambodsja endret meg og perspektivet mitt. Jeg innså at det var så utrolig mye om historie jeg aldri hadde lært på skolen, og så mye om livet jeg ikke forstod. Dette gjorde meg veldig ydmyk, sier hun videre.

Opplevelsen fikk henne til å bli Goodwill Ambassadør for FN, og på en ny tur til landet dukket morsinstinktet overraskende opp mens hun lekte med noen skolebarn.

- Plutselig ble det helt klart for meg at sønnen min befant seg et eller annet sted i dette landet, sier hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

TRYGT PÅ MAMMAS ARM: Her er Jolie med Maddox på armen i 2004, da han var tre år gammel. Foto: NTB Scanpix
TRYGT PÅ MAMMAS ARM: Her er Jolie med Maddox på armen i 2004, da han var tre år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2002 adopterte hun sin eldste sønn Maddox. Ett år senere startet hun en organisasjon i hans navn i Battambang-provinsen, som hjelper med å skaffe penger til helsetjenester, utdanning og bevaring i landlige deler av landet.

Mor og sønn jobber sammen

Nå er Angelina i full gang med innspillingen av Netflix-filmen «First They Killed My Father», hvor hun både er produsent, regissør og har vært med å skrive manus.

Den opprivende historien om krig blir fortalt gjennom et barns perspektiv.

- Det gjorde at jeg forstod mye mer av hvordan barn opplever krig, og hvordan de blir påvirket av det emosjonelle minnet om det. Og filmen har forsterket forholdet mitt til folket i Kambodsja, min sønns hjemland.

Maddox er også med og jobber på filmen som researcher, og nå mener Jolie at «First They Killed My Father» er med på å forene hennes ulike verdener: Filmindustrien, familien og de humanitære interessene hennes.

- For meg er dette øyeblikket hvor livet mitt omsider er på rett plass, og jeg føler at jeg endelig er der jeg burde være, avslutter hun, ifølge nettstedet.

FAMILIETID: Angelina Jolie og Brad Pitt på «Maleficent»-premieren med barna i 2014. Kun Vivienne mangler. Foto: NTB Scanpix
FAMILIETID: Angelina Jolie og Brad Pitt på «Maleficent»-premieren med barna i 2014. Kun Vivienne mangler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Jolie: - Barna våre har sett alt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer