KONGELIG MØTE: Torsdag møtte filmdronning Angelina Jolie hertuginne Camilla under en politisk konferanse i London.  Foto: REX/All Over Press
KONGELIG MØTE: Torsdag møtte filmdronning Angelina Jolie hertuginne Camilla under en politisk konferanse i London. Foto: REX/All Over PressVis mer

Angelina fikk ærestittel av hertuginne Camilla

Filmverdenens dronning Angelina Jolie fikk ærestittel av britiske hertuginne Camilla, men kan ikke bli kalt «dame».

SEOGHØR.NO: Angelina Jolie (39) spiller en ond dronning i sin siste film «Maleficent», men i virkeligheten er hun kjent for sitt brennende engasjement for menneskers rettigheter.

Fredag møtte hun hertuginne Camilla (66) i London da skuespilleren ble hyllet for sitt veldedige arbeid. Angelina har fått ærestittelen «dame», men kan ikke bruke tittelen offisielt fordi hun er amerikansk statsborger.

Angelina var likevel svært takknemlig for utmerkelsen.

- Å få denne æren betyr mye for meg fordi det er dette jeg vil dedikere livet mitt til. Å få jobbe med mennesker som har overlevd voldtekt er en ære i seg selv. Jeg vet det vil ta en livstid å lykkes med målene våre og jeg er dedikert til dette hele mitt liv, sier hun ifølge E! News.

Seksbarnsmoren som er FN-ambassadør besøkte Clarence House torsdag kveld.

- Samlingen ble av en kilde på palasset beskrevet som uformell og vennlig og Angelina, Camilla og utenriksminister William Hague diskuterte kampanjen for å skape oppmerksomhet rundt seksuell vold, sier en kilde til People.

STOR BARNEFLOKK: Angelina har seks barn med forloveden Brad Pitt.  Foto: FameFlynet
STOR BARNEFLOKK: Angelina har seks barn med forloveden Brad Pitt. Foto: FameFlynet Vis mer

Jolie og forloveden Brad Pitt er i London, der Angelina torsdag snakket på konferansen «Global Summit to End Sexual Violence in Conflict».

- Vi er her for alle de glemte ofrene som føler skam eller føler at de er forlatt. Og for barn som opplever voldtekt - vi vil at hele verden skal høre historiene deres og forstå at urettferdigheten ikke kan tolereres og at medfølelse ikke er nok, sa Angelina under konferansen.

VENNSKAPELIG MØTE: Angelina skal ha hatt en lang prat med hertuginne Camilla da de møttes torsdag kveld.  Foto: REX/All Over Press
VENNSKAPELIG MØTE: Angelina skal ha hatt en lang prat med hertuginne Camilla da de møttes torsdag kveld. Foto: REX/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Avslører sjalusi i barneflokken