Anette Sagen lider av kronisk søvnsyndrom

- Jeg er beinhard med meg selv, sier den «Mesternes Mester»-aktuelle idrettsstjernen.

SLITER MED SØVN: Anette Sagen har syndromet som gjør at hun sliter med å falle i søvn. Hun sovner gjerne ikke før langt ut på natten.  Foto: NTB scanpix
SLITER MED SØVN: Anette Sagen har syndromet som gjør at hun sliter med å falle i søvn. Hun sovner gjerne ikke før langt ut på natten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I fjor ble det kjent at den talentfulle skihopperen Anette Sagen (30) valgte å legge opp idrettskarrieren.

- Uten motivasjon har jeg ikke det som må til for å være best. Jeg vil ikke drive med dette hvis jeg ikke kan være best, fortalte Sagen til NRK i mars i fjor. 

Nå er den flotte 30-åringen tilbake på skolebenken som sykepleierstudent, og er aktuell i NRK-programmet «Mesternes Mester»

I et nytt intervju med Dagbladet forteller Sagen om at hun i årevis har slitt med søvnproblemer. Hun lider av forsinket søvnfasesyndrom, som vil si at hun sliter med å sovne.

- Det er rett og slett et fancy ord for å være et skikkelig B-menneske, sier hun til avisen.

Saken fortsetter under bildet

HOPPSTJERNE: Anette Sagen var i flere år en av Norges fremste kvinnelige skihoppere. Foto: NTB scanpix
HOPPSTJERNE: Anette Sagen var i flere år en av Norges fremste kvinnelige skihoppere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Var ikke motivert

Det var først i 2013 hun snakket ut om søvnproblemene, men forteller at syndromet ikke er årsaken til at hun valgte å gi seg med skiidretten.

- Det hadde overhodet ikke noe med at jeg la opp. Jeg har hatt dette lenge, og er vant til det. Å både sovne og våkne seint passer dårlig i samfunnet for øvrig, men jeg er beinhard med meg selv, sier hun.

I årets sesong av «Mesternes Mester» konkurrerer Sagen mot flere av Norges beste idrettsstjerner, blant annet mot den tidligere fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft (48).

Like før jul avslørte Fjørtoft til Seoghør.no at han nesten hadde glemt hele deltakelsen.

Se video her:

LES OGSÅ: Her er de nye «Mesternes Mester»-deltakerne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer