TAR KOMMANDOEN: Petter Schjerven og Jenny Jenssen er klare for å prøve seg som dirigent foran Kringkastingsorkesteret i NRKs nye musikk-konkurranse «Maestro». I bakgrunnen deltakerne Phung Hang, Johannes Joner, Aslak Borgersrud og programleder Espen B Foto: Per Ervland, Seher.no
TAR KOMMANDOEN: Petter Schjerven og Jenny Jenssen er klare for å prøve seg som dirigent foran Kringkastingsorkesteret i NRKs nye musikk-konkurranse «Maestro». I bakgrunnen deltakerne Phung Hang, Johannes Joner, Aslak Borgersrud og programleder Espen B Foto: Per Ervland, Seher.noVis mer

- Aner ikke hva jeg har sagt ja til

Men Petter Schjerven frykter ikke å bli ledd ut på scenen.

SEHER.NO:  Petter Schjerven (42) har gjort stor suksess som programleder i NRK-programmene «Typisk norsk» og «Tingenes tilstand», men i statskanalens nyeste satsning frykter han at han har tatt seg vann over hodet.

Sammen med kjendisene Mia Hundvin, Christan Borch, Aslak Borgersrud, Jenny Jenssen, Johannes Joner, Phung Hang og Hilde Louise Asbjørnsen skal Petter konkurrere i NRKs nye musikk-konkurranse «Maestro».

Men der talentkonkurransene «X Factor» og «Idol» ofte trekker fram popmusikk fra Britney Spears og Christina Aguilera, er det Brahms, Grieg og Mozart som står på menyen når Schjerven skal opp til dyst.

Kjendisene skal nemlig konkurrere om hvem som er flinkest til dirigere Kringkastingsorkesteret.

- Jeg aner ikke hva jeg har sagt ja til. Jeg husker bare at jeg fikk en telefon. Men nå som vi snart skal i gang begynner jeg å bli litt nervøs. Bortsett fra litt pianoundervisning som liten har jeg ikke noen erfaring med klassisk musikk, sier han til Seher.no og ler.

I hvert prorgram stemmer orkesteret ut en av kjendis-dirigentene. Men Schjerven tar en eventuell tidlig exit med et smil.

- Jeg gjørt dette fordi det er gøy, og alltid har likt klassisk musikk. Allerede på videregående hørte jeg på klassisk, mens jeg røkte pipe og gikk med hatt og frakk. Så jeg har alltid skilt meg litt ut.

Dansebandartisten Jenny Jenssen (46) innrømmer at også hun er spent på å opptre i en helt annen setting enn hun pleier.

- Jeg både gruer og gleder meg. Men jeg tror nok at når jeg først begynner, blir jeg nok så engasjert at jeg kommer til å synge med fra scenen, sier hun med et smil.


Programmet - som har premiere på NRK1 i oktober - skal ledes av Espen Beranek Holm. Han har stor tro på at klassisk musikk kan bli en av høstens TV-vinnere.

- Det blir jo utdrag fra de mest kjente stykkene, som mange av seerne har et forhold til. Derfor tror jeg også de kommer til å bli engasjert, sier han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi stjeler mat fra kantina