Ane vant prisen!

Ane Dahl Torp mottok fredag kveld den aller første "Liv Ullmanns Ærespris" da Norsk filminstitutt arrangerte filmball.

ÆRESPRIS: Liv Ullmanns Ærespris og 100 000 kroner i stipend! Ane var filmballets dronning. Foto: SCANPIX
ÆRESPRIS: Liv Ullmanns Ærespris og 100 000 kroner i stipend! Ane var filmballets dronning. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Satt pris på!


SEHER.NO: Ærespris og et stipend på 100 000 kroner. 2006 var et godt år for Ane Dahl Torp (31). i følge VG har Ane har vært Liv Ullmanns (68) store favoritt lenge.


 - Du har mer enn talent du. Du besitter det få har; det unike som gjør at blant mange, er du den man vil minnes, sa Liv da hun møtte Ane i Haugesund under Amanda prisen.


Ullmann ble forhindret i å dele ut prisen selv. Hun hadde fått legeforbud mot å fly fra Florida. Kulturminister Trond Giske stilte opp som prisutdeler på Oslo Plaza.


Ane har hatt stor suksess i sin karriere, både på teaterscenen og i norske filmer som "Gymnaslærer Pedersen" . "Uro", "Mors Elling" og "Kvinnen i mitt liv". Hun er også kjent fra tv serier som "svarte penger, hvite løgner" og "Kodenavn Hunter"


"Liv Ullmanns Ærespris" er innstiftet av Den norske filmfestivalen A/S, Norsk filmforbund og Norsk filminstitutt. Prisen skal deles ut til en ung kvinnelig skuespiller eller filmkunstner, som har utmerket seg i norske filmer eller fjernsynsdrama. 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer