REDDET FAMILIEBEDRIFTEN: Etter at Martin Andresen ble konsernsjef i Skeidarliving Group er han i ferd med å snu millionunderskudd til overskudd. Foto: SCANPIX
REDDET FAMILIEBEDRIFTEN: Etter at Martin Andresen ble konsernsjef i Skeidarliving Group er han i ferd med å snu millionunderskudd til overskudd. Foto: SCANPIXVis mer

Andresen reddet familiebedriften

- Faren min mente fotball var bare var en lek for meg.

SEOGHØR.NO: Da fusjonen mellom møbelbedriftene Skeidar og Living så ut til å virkelig feile, ble tidligere fotballproff Martin Andresen kastet inn som konsernsjef i familiebedriften.

Nå ser situasjonen mye lysere ut, og det store millionunderskuddet er i ferd med å snus til millionoverskudd, skriver Dagens Næringsliv.

I fjor var underskuddet på 63 millioner kroner. I år anslås det at underskuddet vil bli omtrent det samme, men store kostnadsbesparelser vil føre til et forventet overskudd på 50-100 millioner kroner neste år.

- For faren min har det vært klart hele tiden at jeg skulle overta. Han har ment at fotball har vært noe jeg har lekt meg med. For meg har det ikke vært opplagt, sier Andresen til avisen.

Avisen skriver at den tidligere fotballtreneren har mye mer praktisk ledererfaring enn teoretisk. I mediene har han blitt omtalt som «Sinna-Martin» grunnet måten han har opptrådt på i fotballsammenheng.

- Sinna-Martin er en mediefremstilt rolle. Egentlig er jeg en beskjeden type. Som midtbanespiller kunne det være et virkemiddel å gå inn i en takling med et kontrollert aggresjonsnivå. Når jeg jobber med en prestasjonsgruppe, spiller jeg litt på andre strenger, sier han.