- SETTER PRIS PÅ LIVET: Andreas og Margrethe har lært seg å ikke ta livet for gitt.  Foto: Lars Gautneb
- SETTER PRIS PÅ LIVET: Andreas og Margrethe har lært seg å ikke ta livet for gitt. Foto: Lars Gautneb Vis mer

Andreas Mikkelsens kjæreste vant over kreften

- Hun er den tøffeste jeg kjenner, sier rally-stjernen til Se og Hør.

Publisert

SEOGHØR.NO: For tre uker siden fikk rally-kjøreren Andreas Mikkelsen (26) oppfylt drømmen da han vant sin første VM-runde i Rally Catalonia.

Men den aller største seieren var at kjæresten Margrethe Meiner (22) var frisk nok til å være til stede og se ham vinne.

Margrethe fikk nemlig leukemi som 15-åring, og i vår gikk hun gjennom en beinmargstranplantasjon.

Legene anbefalte henne å ikke reise til Spania for å heie Andreas frem til seieren - et råd hun trosset.

– Det må være den aller beste dagen jeg har hatt i mitt liv! Det var helt rått at hun kunne være der, jubler Mikkelsen i nyeste nummer av Se og Hør.

Paret ble kjærester to år etter at Margrethe fikk diagnosen, og hun sier til bladet at hun synes Andreas var tøff som turte å satse på henne.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Andreas Mikkelsen. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Andreas Mikkelsen. Foto: Se og Hør Vis mer

– På det tidspunktet fikk Margrethe medisiner så hun kunne leve et fint liv som holdt kreften i sjakk. Klart at jeg visste at det var en risiko forbundet med å bli sammen med henne, men den sjansen var jeg mer enn villig til å ta, forteller han.

Endelig kreftfri

Men paret har lært seg å ikke ta livet for gitt. Etter en stund ble Margrethe immun mot medisinene, og hun ble fryktelig syk.

I vår fant legene en donor og Margrethe måtte gjennom en beintøff cellegiftkur.

Nå ser derimot fremtiden for dem begge lysere ut enn på lenge.

Mens Andreas stadig nærmer seg målet om å bli verdens beste rallykjører, har Margrethe fått beskjed om at hun er kreftfri.

– Hun har vært utrolig sterk. Hun er den tøffeste jeg kjenner.

LES OGSÅ: - Vi ble igjen på Malta da TV 2 reiste hjem

TALENTFULL: Andreas Mikkelsen (t.h) er den yngste sjåfør som har tatt WRC-poeng noensinne, og er tidligere landslagsutøver i alpint og motocross. Her med Ola Floene og deres Volkswagen Polo R WRC etter å ha vunnet det 51. Rally i Catalonia sist måned. Foto: NTB Scanpix
TALENTFULL: Andreas Mikkelsen (t.h) er den yngste sjåfør som har tatt WRC-poeng noensinne, og er tidligere landslagsutøver i alpint og motocross. Her med Ola Floene og deres Volkswagen Polo R WRC etter å ha vunnet det 51. Rally i Catalonia sist måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer