Andreas Lunnan er død

NRK-profil og programleder Andreas Lunnan døde natt til tirsdag, 71 år gammel.

DØDE: Tirsdag døde den folkekjære programlederen Andreas Lunnan.  Foto: Ole Kaland/NRK
DØDE: Tirsdag døde den folkekjære programlederen Andreas Lunnan. Foto: Ole Kaland/NRK Vis mer
SEOGHØR.NO: Den profilerte NRK-kjendisen Andreas Lunnan døde fredfullt i sitt hjem, melder NRK.

- Jeg vil huske Andreas som en strålende programleder, tidvis en av de beste som har vært i NRK. Han var også en god distriktssjef i Nord-Trøndelag.

- Han var allsidig og fikk stor suksess. Han hadde god fremtreden og stor folkelig appell. Jeg vil huske ham som en raus og hyggelig person, sier NRKs kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas til Seoghør.no.
 
Lunnan har blant annet vært med i over 500 sendinger av «Nitimen», men ledet også tv-konkurranseserien «5 på», «Da Capo» og ledet «Sommeråpent» i 1994.

Han avsluttet sin NRK-karriere som programleder for tv-serien «Gjensynet». En av gjestene hans i «Gjensynet» var skuespiller Kari Simonsen.

- Jeg kjente ham ikke personlig, men opplevde han som veldig trygg og god person. Han var veldig varm og flin til å få i gang praten.  Jeg hadde det veldig bra sammen med ham, sier Simonsen til Seoghør.no.

Etter at han selv ble rammet av hjerteinfarkt i 1979 ga han blant annet ut bøkene «Med hjerte i fatle» i 1995 og «Hjertebanken» i 2005.

Lunnan var gift med Eli Okkenhaug og har fire døtre.

–Vi markerer dette med lys og bilde i resepsjonen her oppe. Så regner jeg med at vi vil samles både i Steinkjer og på Tyholt for en minnestund. Det pleier vi å gjøre når trofaste og gode medarbeidere forlater oss, sier Bjørn Stuevold, regionredaktør i NRK Trøndelag til Adresseavisen.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.