«Love Island» Norge:

Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug vant «Love Island»

Ble kjærester i finalesendingen.

VANT: Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) står igjen som vinnerne av «Love Island». Foto: TV3
VANT: Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) står igjen som vinnerne av «Love Island». Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I hele seks uker har flere unge kvinner og menn vært bosatt på en luksuriøs villa like utenfor Las Palmas på Gran Canaria. I «Love Island» på TV3 har målet vært å finne kjærligheten, og i kveldens finale står tre hele tre forelskede par igjen.

Nå er stemmene talt opp, og det er blogger og tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Andrea Sveinsdottir (23) og Morten Dalhaug (25) som står igjen som vinnerne av Norges første sesong av «Love Island».

I tillegg til å ha funnet kjærligheten, får de også en pengepremie på til sammen 500 000 kroner. Den valgte de å dele.

Forelsket seg på tv

Før vinnerene ble kåret, holdt de tre finaleparene rørende taler, der de kom med kjærlighetserklæringer til hverandre.

- Da jeg reiste til «Love Island» hadde jeg et bittelite håp om å finne en gutt jeg kom til å like, og for å være ærlig så trodde jeg ikke det ville skje. Men så møtte jeg deg. Jeg er veldig glad i deg, og jeg vil at alt skal være over, sånn at vi kan fortsette i den virkelige verden utenfor villaen, sa Sveinsdottir i sin tale.

Morten Dalhaug benyttet sin tid på talerstolen for å spørre Sveinsdottir et viktig spørsmål, nemlig om de skulle bli kjærester.

- Selvfølgelig, svarte Sveinsdottir gråtkvalt.

Alle de tre finaleparene ble for øvrig enige om å bli kjærester i finalesendingen.

Saken fortsetter nedenfor.

TREDJEPLASS: Bruna Camargo (23) og Nicklas Andre Nikolaisen (22) kom på tredjeplass i «Love Island», men reiser tilbake til Norge som kjærester. Foto: TV3
TREDJEPLASS: Bruna Camargo (23) og Nicklas Andre Nikolaisen (22) kom på tredjeplass i «Love Island», men reiser tilbake til Norge som kjærester. Foto: TV3 Vis mer
ANDREPLASS: Ellinor Selsø Håkonsen (24) og Cristian Borge Olsen (26) ble kjærester i kveldens finale, men måtte nøye seg med en andreplass i konkurransen.
ANDREPLASS: Ellinor Selsø Håkonsen (24) og Cristian Borge Olsen (26) ble kjærester i kveldens finale, men måtte nøye seg med en andreplass i konkurransen. Vis mer

Falt for hverandre

Dagen før den store finalen, kunne vinnerparet fortelle til Se og Hør at det har oppstått sterke følelser mellom dem de siste ukene.

- Vi har ikke stresset, til tross for den uvanlige måten vi møtte hverandre på. Vi har tatt alt i et naturlig tempo, og har bare vært oss selv. Jeg tror bare alt blir lettere når vi kommer tilbake til hverdagen, sa Dalhaug.

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren påpekte at de gleder seg til tiden framover, og selv om de bor på forskjellige steder i landet, trenger ikke det å være en stor utfordring.

- Vi er begge villige til å flytte på oss dersom ting blir seriøst, forklarte hun.

Til tross for at det tok litt tid før det ble varme følelser mellom de to vinnerne inne i kjærlighetsvillaen, er de sikre på at det er ekte kjærlighet mellom dem.

- Vi er egentlig ganske private begge to. Andrea er en ærlig og morsom jente. Vi har funnet ut av vi begge er 70-80 år i hodet, og har masse til felles. I tillegg er vi forskjellige, og kan lære hverandre mye. Ikke minst har Andrea et vakkert smil, som jeg er veldig svak for, sa Dalhaug til Se og Hør dagen før finalen.

Saken fortsetter nedenfor.

TV-VILLA: Den ferske programlederen, Tone Damli, viser fram villaen hvor håpefulle «Love Island»-deltakere skal bo. Video: Marie Røssland Vis mer

Skryt for åpenhet

Andrea Sveinsdottir ble et kjent fjes da hun var en av deltakerne i fjorårets sesong av reality-programmet «Paradise Hotel».

I tiden etterpå har hun gjort suksess som blogger, og hun har blant annet fått mye ros for sin åpenhet rundt lidelsen vaginisme.

Hun har ved flere anledninger snakket om situasjonen overfor Se og Hør.

Lidelsen kjennetegnes av ufrivillige sammentrekninger i bekkenbunnsmuskulaturen, som lukker vagina.

- Det har vært mye vondt i hverdagen, og det er egentlig det verste. Jeg har slitt med mye kramper og en brennende følelse nederst i magen. Det er egentlig de hverdagslige plagene som har vært verst, sa hun til Se og Hør tidligere i år.

Saken fortsetter nedenfor.

KRAMPER I UNDERLIVET: Blogger og «Love Island»-deltaker Andrea Sveinsdottir har lidd av vaginisme. En smertefull tilstand, hvor en refleks strammer musklene ved skjedeinngangen. Nå forteller hun om hvordan hun ble friskmeldt. Video: Marie Røssland Vis mer

Første norske sesong

Reality-programmet begynte å rulle på norske skjermer i slutten av august, og har blitt sendt på TV3 syv dager i uken.

Deltakerne har blitt godt kjent via diverse utfordringer, og hver fredag kveld har de svart på hverandres og seernes spørsmål i et talkshow ledet av programleder Tone Damli (30).

«Love Island» ble for første gang sendt i Storbritannia i 2005 og 2006. Etter en årelang pause, kom programmet tilbake i ny drakt i 2015.

Siden den gang har det bare blitt mer og mer populært, og ifølge Digital Spy, fikk hele 3,6 millioner seere med seg finalen i fjerde sesong - som er én million flere seere enn året før.

Den første norske versjonen har imidlertid ikke hatt de høyeste seertallene. Ifølge NENT Group har serien i gjennomsnitt blitt sett av 94 000, der 57 000 har sett programmet lineært på TV3, mens 37 000 har sett «Love Island» på ViaFree. Dette er imidlertid ikke inkludert tallene fra Viaplay.

LES OGSÅ: - Ser for oss en fremtid sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer