Anders Magnus ble angrepet med stein i Sverige

Stockholmbesøket ble svært dramatisk for NRK-profilen.

UHYGGELIG BESØK: Anders Magnus ble angrepet med stein da han besøkte bydelen Rinkeby i Stockholm forrige uke. 
 Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
UHYGGELIG BESØK: Anders Magnus ble angrepet med stein da han besøkte bydelen Rinkeby i Stockholm forrige uke. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: NRK-journalist Anders Magnus (64) har jobbet i statskanalen i over 30 år og har nok opplevd litt av hvert.

Da han forrige uke skulle lage reportasje for kanalen i Rinkeby i Stockholm, ble besøket imidlertid svært dramatisk.

Politiet i Stockholm bekrefter til Dagbladet at journalisten og fotograf Mohammed Alayoubi ble angrepet med stein under opptak i nabolandet forrige uke.

Bydelen Rinkeby, som har nesten 16.000 innbyggere, er kjent for sitt kriminelle miljø med høy arbeidsledighet.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: Anders Magnus (t.v) har jobbet i NRK siden 80-tallet. Her intervjuer han konsernsjef Rune Bjerke i DNB.  Foto: NTB scanpix
LANG KARRIERE: Anders Magnus (t.v) har jobbet i NRK siden 80-tallet. Her intervjuer han konsernsjef Rune Bjerke i DNB. Foto: NTB scanpix Vis mer

- NRK bekrefter at journalist Anders Magnus og fotograf Mohammed Alayoubi ble kastet stein på da de var på jobb i Rinkeby. Innslaget skal sendes i «Søndagsrevyen» 8. mai, sier kommunikasjonsenheten i NRK til Dagbladet.

Kanalen bekrefter også at de to NRK-ansatte ikke ble skadet under angrepet.

De forteller også at Anders og fotografen var med politiet da steinkastingen oppsto, og at de opplevde at angrepet var rettet mot politiet og ikke dem selv. 

Politiker Ali Esbati forteller avisen at mange i den trøblete bydelen er lei av journalister som skriver negativt om Rinkeby.

- Når alt som skrives om stedet du kommer fra er drit, så er det noen som tenker «greit, da skal jeg være sånn som det står i avisene at vi er». Det blir fuck verden, vi i Rinkeby må holde sammen, forteller Esbati, som selv er fra Rinkeby, til Dagbladet.

LES OGSÅ: Avslører farens store svik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer