Anders Jacobsen til topps i «71 grader nord»

- Hvem hadde trodd at jeg er Norges tøffeste?

SEOGHØR.NO: Denne våren har TV-seerne kunnet følge ti norske kjendiser som har kjempet seg land og strand rundt i det ganske land.

Søndag kveld var det endelig duket for finale i 2016-utgaven av «71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge.

Da kjempet de tre gjenværende deltakerne Jonas Kinge Bergland (lege og komiker), Ann Kristin Flatland (tidligere skiskytter) og Anders Jacobsen (tidligere skihopper) om den gjeve pokalen. Til slutt var det Anders Jacobsen (31) som trakk det lengste strået.

- Jess! utbryter Anders Jacobsen begeistret i episoden, etter at han har svart riktig på den siste oppgaven.

Se video fra seiersøyeblikket øverst i saken!

Mens de to konkurrentene hans følger med fra sidelinjen sammen med programleder Tom Stiansen (45), firer Jacobsen «71° nord»-flagget til topps på Nordkapp-platået.

- Rått opplegg ass, fy søren. Nydelig! Da er jeg Norges tøffeste et år da? Hvem skulle trodd det? En hopper fra Hønefoss, sier Jacobsen spøkefullt etter at de andre har gratulert ham.

Saken fortsetter under bildet.

GRATULERTE: Det var komiker, lege og langrennsløper Jonas Kinge Bergland (t.h) som knivet mot Anders Jacobsen til det siste i søndagens finale. Etter at Jacobsens triumf var et faktum, var det likevel god stemning mellom de to. Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway
GRATULERTE: Det var komiker, lege og langrennsløper Jonas Kinge Bergland (t.h) som knivet mot Anders Jacobsen til det siste i søndagens finale. Etter at Jacobsens triumf var et faktum, var det likevel god stemning mellom de to. Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway Vis mer

Skihoppere i toppen

Det faktum at Anders Jacobsen gikk til topps i årets sesong, er et festlig sammentreff. I 2015-utgaven av «71° nord - Norges tøffeste kjendis», var det nemlig også en tidligere skihopper som stakk av med pokalen.

Den gang var det Bjørn Einar Romøren (35) som gikk seirende ut av TVNorge-konkurransen. Mens Anders Jacobsen endte i duell med Jonas Kinge Bergland, kjempet Romøren mot X Games-vinneren Andreas Håtveit (29).

- Det var litt overraskende at jeg vant, for jeg følte meg som en underdog. Jeg var så sikker på at jeg ikke hadde sjans mot Andreas, så det hele var litt uvirkelig, sa Romøren til Seoghør.no i fjor, etter at seieren var et faktum.

Få et gjensyn med Bjørn Einar Romørens seier i 2015 nedenfor:

Måtte trekke seg

Mens han gikk seirene ut av årets «71° nord - Norges tøffeste kjendis», opplevde Anders Jacobsen en stor nedtur da han deltok i «Skal vi danse» på TV 2 i 2011.

Han skulle konkurrere i danseprogrammet sammen med dansepartneren Elena Bokoreva Wiulsrud. Anders og Elena gjorde det svært godt i de første programmene, men fartstiden i TV 2-konkurransen ble kortvarig. 

Anders Jacobsen ble nemlig innlagt på sykehus med vedvarende magesmerter, og ble operert for blindtarmbetennelse. Etter spekulasjoner i begge retninger, ble det til slutt klart at han ble nødt til å trekke seg fra programmet.

Saken fortsetter under bildet.

BITTER EXIT: Anders Jacobsen og Elena Bokoreva Wiulsrud lå helt i toppsjiktet da de deltok i «Skal vi danse» høsten 2011. En betent blindtarm satte dessverre en stopper for deltakelsen deres. Foto: NTB scanpix
BITTER EXIT: Anders Jacobsen og Elena Bokoreva Wiulsrud lå helt i toppsjiktet da de deltok i «Skal vi danse» høsten 2011. En betent blindtarm satte dessverre en stopper for deltakelsen deres. Foto: NTB scanpix Vis mer

I etterkant sa Jacobsen til Seoghør.no at han var åpen for å gjøre comeback i danseprogrammet. Han la heller ikke skjul på at avgjørelsen om å trekke seg var svært vanskelig:

- Det var det andre fortalte meg som gjorde at jeg bestemte meg for at dette går ikke. Hadde jeg kommet meg gjennom det første programmet etter operasjonen på sympatistemmer, da vet jeg ikke om jeg hadde klart å danse neste helg heller. Det var såpass vondt - lenge, sa Anders Jacobsen til Seoghør.no i november 2011.

Saken fortsetter under bildet.

FORNØYD VINNER: Anders Jacobsen valgte selvsagt å sprute sprudlevannet utover Nordkapp-platået etter seieren i 2016-utgaven av «71° nord - Norges tøffeste kjendis».  Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway
FORNØYD VINNER: Anders Jacobsen valgte selvsagt å sprute sprudlevannet utover Nordkapp-platået etter seieren i 2016-utgaven av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: TVNorge/ Discovery Networks Norway Vis mer

Travel familiefar

Våren 2015 la Anders Jacobsen opp som profesjonell skihopper, etter at han i 2011 tok en pause fra hoppsporten.

Imidlertid har 31-åringen utvilsomt nok å henge fingrene i i privatlivet. De siste årene er nemlig han og kona Birgitte Jacobsen blitt tobarnsforeldre. Høsten 2010 meldte Se og Hør Weekend at paret ventet sitt første barn sammen, sønnen Isac (4).

Sommeren 2014 fikk ekteparet sitt andre barn, datteren Sophia (snart 2). En måneds tid før fødselen røpet Jacobsen til Seoghør.no at de ventet en liten jente:

- Ja, vi skal ha ei lita jente. Det er helt topp, og vi gleder oss noe voldsomt. Det er skikkelig gøy. Nå får vi en av hver, sa Anders Jacobsen i mai 2014.

FAMILIEMANN: Anders Jacobsen og kona Birgitte har to barn sammen. Her er de to på «Pionér»-premieren på Coloseum Kino i Oslo i 2013. Foto: Andreas Fadum
FAMILIEMANN: Anders Jacobsen og kona Birgitte har to barn sammen. Her er de to på «Pionér»-premieren på Coloseum Kino i Oslo i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: Yngre «Idol»-finalister enn noensinne tidligere