Amy Winehouse funnet død

27-åringen funnet død i sitt eget hjem.

TRAGISK DØD: Amy Winehouse ble bare 27 år gammel.  Foto: AP
TRAGISK DØD: Amy Winehouse ble bare 27 år gammel. Foto: AP Vis mer
SEHER.NO: Popartisten Amy Winehous er funnet død i sitt hjem i Camden i London lørdag, melder The Sun.

Sangeren, som for alvor ble kjent med sangen «Rehab», ble 27 år. Dødsårsaken er ikke kjent så langt, men det skal ifølge Scotland Yard skal det ikke være mistanke om noe kriminelt, skriver TMZ.

I en pressemelding fra Metropolitan Police, der Winehouse ikke er navngitt, heter det ifølge TMZ at:
 
- Politiet ble innkalt til en adresse i Camden Square NW1 like før klokka 16.05 i dag, lørdag 23. juli, av London Ambulance Service etter at en kvinne var funnet omkommet. Ved ankomst fant politiet kroppen til en 27 år gammel kvinne som ble erklært død på stedet. Etterforskningen vil bli satt i gang for å avklare dødsårsaken. På dette tidligere tidspunktet blir det behandlet som uforklarlig, heter det i pressemeldingen.

Seinere på kvelden kom bekreftelsen også fra politiet på at det var artisten som var funnet død. 

- Hennes nærmeste pårørende er informert, og jeg kan bekrefte at politiet nå kan slå fast at den døde er Amy Winehouse. Jeg er klar over at det har versert rapporter om at dødsfallet skyldes en overdose, men jeg vil understreke at ingen obduksjon har blitt gjort ennå, og derfor vil det være upassende å spekulere i dødsårsaken, sier en talsmann for politiet, Raj Kohli ifølge TMZ.

- Jeg kan ikke puste riktig på egenhånd nå, jeg gråter så hardt. Jeg mistet akkurat en av mine beste venner. Jeg elsker deg for alltid. Amy vi vil aldri glemme den virkelige deg, skriver Amys venn Kelly Osbourne på Twitter.

5 grammypriser

Winehouses' debutalbum, «Frank», fra 2003 var en kritikerfavoritt. Men det var med hennes oppfølger fra 2006, «Back to Black», at jenta med det høye håret virkelig slo igjennom internasjonalt. Albumet ble en megasuksess og den fantastiske soulstemmen ble hørt overalt i verden.

Amy fikk den gang seks Grammy-nominasjoner, og vant fem priser. Med det ble hun den kvinnen som har tatt hjem flest Grammy på én kveld og hun ble også den første britiske sanger til å vinne fem Grammy-priser.
 
Hun vant både beste nye artist, årets album og årets sang. 

Men til tross for glitrende sanger og kritikker, har Winehouse sitt liv fra hun slo igjennom vært preget av skandaler og ofte relatert til hennes stadig voksende problemer med alkohol og narkotika. Hun har en rekke ganger vært inn og ut av avvendingsinstitusjoner og sykehus. 

Sterke advarsler

I slutten av juni i år måtte Amy avlyse alle sine planlagte konserter i sommer etter at hun igjen hadde vist seg tydelig beruset på scenen, bare dager etter at hun kom ut av rehab.

Dette skjedde 18 dager etter at hun hadde forlatt rehab og etter at legene bare noen uker før hadde gitt henne klar beskjed om at én drink til kunne bety slutten for henne.

- Det er siste sjanse for Amy. Legene har vært knalltøffe mot henne, fordi tilstanden hennes er så alvorlig. Det er en tøff virkelighet, men hun trenger å høre det, sa en venn av Winehouse den gang.

Avlyste Øyafestivalen og arrestert i Bergen

Hva som er dødsårsaken er ikke kjent foreløpig, men det er liten tvil om at hennes harde livsstil har preget den unge stjernen sterkt de siste årene.

- Problemet er ikke overdrevet. Jeg er en forferdelig fyllik. Jeg vet ikke hva det kommer av - kanskje kjedsomhet?, uttalte Winehouse i et intervju med The Mirror allerede i 2007, da hun bare var 23 år gammel.

I juli 2007 ble hun avbildet med det som skal ha vært kokain i nesen i London. Og i august samme år skapte hun på nytt skandale, da hun måtte avlyse Øyafestivalen i Oslo.

«Øyafestivalen beklager å informere om at den noe ustabile britiske popsoul-kometen Amy Winehouse har avlyst sin opptreden i kveld», het det i en pressemelding fra Øyafestivalen. Offisielt ble det hevdet at Amy var lagt inn på sykehuset fordi hun var utmattet, mens avisen The Sun skrev at den virkelige grunnen var at hun hadde tatt en overdose.

Bare noen måneder seinere, i oktober samme år, kom Amy Winehouse til Bergen for å holde konsert. Det endte med arrestasjon på Hotel Norge.

Winehouse vedtok da en bot på 500 euro for besittelse av marihuana, etter at politiet fant syv gram på hotellrommet hennes. Også Winehouses ektemann Blake Fielder-Civil fikk et forelegg på 500 euro. Seinere forsøkte hun å få opphevet boten fordi den ga henne problemer med innreise til USA, og hun skulle etter planen møte i norsk rett. Men hun kom aldri til retten i Bergen.

Et titallsinnleggelser

Siden har skandalene stått i kø. Hun slo ned fotograf og så en til, ble tatt på fersken da hun dopet seg på film, angrep en fan, angrep en av sine egne ansatte, i tillegg til et titalls innleggelser på rehab og like mange sykehusinnleggelser.
 
Turbulente forhold

Winehouse giftet seg med på- og av-kjæresten Blake Fielder-Civil 18. mai 2007 i Miami i Florida. I et intervju i juni samme år innrømmet Amy at hun kunne være voldelig mot ektemannen når hun var beruset. I august samme år ble de to avbildet blodige i gatene i London, etter det som skulle ha vært en slåsskamp mellom de to.

Blake Fielder-Civil har også blitt sitert på i engelske tabloider at det var han som introduserte henne for crack, cocain og heroin. Mens Blake satt i fengsel en periode fra juli 2008 til februar 2009 fant Amy kjærligheten på nytt i skuespiller Josh Bowman. Hun uttalte da at forholdet mellom henne og Blake var basert på å ta narkotika. Etter mye til og fra ble de to skilt i august 2009.

Amy hadde også et turbulent forhold til rockeren Pete Doherty.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.