NARKOPROBLEMER: Amy Winehouse har slitt kraftig med sine narkotikaproblemer det siste året. Nå må hun møte i norsk rett for å bestride forelegget hun fikk i Bergen. Foto: All Over Press
NARKOPROBLEMER: Amy Winehouse har slitt kraftig med sine narkotikaproblemer det siste året. Nå må hun møte i norsk rett for å bestride forelegget hun fikk i Bergen. Foto: All Over PressVis mer

Amy må møte i norsk rett

Soulstjernen må på ufrivillig besøk til Norge.

SEHER.NO: Gulating lagmannsrett har gitt politiet medhold i at Amy Winehouse må møte personlig for å forklare seg om hva som skjedde da hun og ektemannen ble narkotatt under sitt bergensbesøk tidligere i høst, melder Bergens Tidende.

Amy, ektemannen Blake Fielder-Civil og soulstjernens frisør ble alle pågrepet på Hotell Norge i oktober, og ble tatt med syv gram marihuana.

Winehouse skal seinere på politihuset ha nektet for å ha noe med stoffet å gjøre, men likevel skrev både hun og de to andre under på at de godtok politiets forelegg på 4000 kroner.

Saken begynte imidlertid å rulle etter at Winehouse i etterkant hevdet at hun ikke visste hva de hadde skrevet under på og ønsket at bøtene skulle bli omgjort.

Winehouse hevdet gjennom sin bergenske advokat, Ole Kvelstad, at boten kunne skade karrieren, blant annet ved svekkede muligheter for innreise til USA, skriver BT.

Statsadvokaten i Bergen nektet å omgjøre sangerens bot, og klagen ble sendt videre til Gulating lagmannsrett.

Dermed må Winehouse møte i Gulating lagmannsrett 29. februar.

- Vi er fornøyd med avgjørelsen. Det hadde blitt håpløst for retten å avgjøre denne saken uten at de tre møter personlig, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BT.

Amy Winehouses advokat i Bergen, vil ikke kommentere om han har snakket med klienten om hennes nærstående bergenstur.