GRAMMY-KRITIKK: Natalie Cole slakter Amy Winehouses prisdryss. Foto: Stella Pictures
GRAMMY-KRITIKK: Natalie Cole slakter Amy Winehouses prisdryss. Foto: Stella PicturesVis mer

- Amy burde ikke ha vunnet

Natalie Cole slakter Amy Winehouses Grammy-sukess.

SEHER.NO: - Jeg synes ikke hun skulle ha vunnet. Jeg synes det sender et dårlig budskap til unge mennesker som prøver å slå gjennom i denne bransjen, de som prøver å gjøre det riktig og som virkelig prøver å ta seg sammen, sier Natalie Cole (58) til People.com om Amy Winehouses (24) Grammy-suksess natt til mandag.

Cole har selv åtte Grammy-statuetter på peishyllen og hun har i likhet med Amy slitt med rusavhengighet. Hun kritiserer verken Amys talent eller musikk, men mener det viktigste nå er å få den britiske 24-åringen på rett kjøl.

- Jeg mener, hun kan dø. Dette er ikke noe som er søtt og morsomt for pressen å skrive om. Jenta har virkelig et problem, og jeg tror at de av oss som har vært lenge nok i bransjen vet hvilke ofre som må til. Dette handler om disiplin og hardt arbeid, og man kan ikke bare ta dop, gå på scenen og bli belønnet for det, sier Cole, som blant annet vant prisen for årets nykommer i 1975.

Amy Winehouse stakk av med fem priser under årets Grammy-utdeling, men Cole mener det er andre som hadde fortjent statuettene mer:

- Rihanna, eller Beyoncé. Det virker som de er villige til å stå på. Du kan se hvor hardt de jobber, de er flotte mennesker og de har hjertet på rett sted. Dette er menneskene vi burde hylle, dette er menneskene vi burde oppmuntre, sier Natalie Cole til People.

Les mer og se bilder fra Grammy-utdelingen HER!