- Amming er blitt en veldig naturlig ting for meg

Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har ikke noe imot å gi lille Nelia mat på offentlige steder.

HYGGESTUND: Blogger Caroline Berg Eriksen, som driver Fotballfrue.no, forteller til Seoghør.no at amming har blitt helt naturlig for henne. Dette bildet la hun ut på bloggen i mai, med teksten: «Tid for amming nok en gang. Jeg nyter virkelig disse stundene og gruer meg litt til de er over». Foto: Caroline Berg Eriksen
HYGGESTUND: Blogger Caroline Berg Eriksen, som driver Fotballfrue.no, forteller til Seoghør.no at amming har blitt helt naturlig for henne. Dette bildet la hun ut på bloggen i mai, med teksten: «Tid for amming nok en gang. Jeg nyter virkelig disse stundene og gruer meg litt til de er over». Foto: Caroline Berg Eriksen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne uken ble det publisert bilder av en ammende skuespiller Olivia Wilde (30) i septemberutgaven av det amerikanske magasinet Glamour, og stadig flere kjendismødre har den siste tiden publisert ammebilder av seg selv på sosiale medier.

Til tross for at flere har reagert med avsky på deres åpenhet, lar ikke kjendismødrene seg knekke av ammetrakassering, og er stolte av deres moderlighet.

Her hjemme er kunstner Marianne Aulie (42) en av de norske kjendismødrene som stolt viser seg ammende for offentligheten. I fredagens VG poserer hun i bare boksershortsen, mens hun ammer sin 2 og et halvt år gamle datter Aella Malove.

Blogger Caroline berg Eriksen (27), som driver Fotballfrue.no, er en av dem som har postet et såkalt ammebilde på sin blogg. Hun forteller til Seoghør.no at hun ikke har noe imot å amme datteren Nelia (9 mnd) på offentlige steder:

DANSEKLAR: Denne høsten er Fotballfrue Caroline Berg Eriksen klar til å svinge seg på parketten i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her med dansepartner Kai Andre Lillebø. Foto: TV 2
DANSEKLAR: Denne høsten er Fotballfrue Caroline Berg Eriksen klar til å svinge seg på parketten i TV 2-programmet «Skal vi danse». Her med dansepartner Kai Andre Lillebø. Foto: TV 2 Vis mer

- Dette er blitt en veldig naturlig ting for meg. Jeg setter meg ikke midt i et lokale og ammer, men finner en rolig plass hvor vi kan sitte i fred, helst litt skjermet. Det skal jo være en fin stund, og et barn trenger også matro. Må jeg amme et sted hvor det er litt mennesker, så går det helt greit også - det er overraskende hvor fort man blir vant til akkurat denne situasjonen.

- Tenker du en ekstra gang over det å amme på offentlige steder, ettersom du selv er en offentlig person?

-  Jeg tenker ikke noe over at jeg er en offentlig person, men håper at jeg kan være med på å fremme amming, selv om jeg også respekterer de som ikke gjør det, sier hun videre til Seoghør.no.

Til høsten er Caroline aktuell som en av kjendisdanserne i TV 2-programmet «Skal vi danse», og allerede nå har dansetreningen begynt. Lille Nelia er med når mamma øver med dansepartner Kai Andre Lillebø (40), og mellom danseslagene setter ettbarnsmoren naturlig nok av tid til amming:

- Nå er Nelia blitt over åtte måneder, så jeg har trappet ned på ammingen, men jeg ammer fortsatt rundt tre ganger om dagen. Det er ikke noe problem med tanke på dansingen eller noe annet.

LES OGSÅ: Bruce Willis delte ammebilde av kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer