PRIORITERINGER: Cathrine Larsåsen vil ikke slutte å amme for å få deltatt i friidretts-NM som starter denne uken. Nå tar hun heller sikte på å være konkurranseklar til sommer-OL i Rio i 2016. Her med sønnen Loui Jensen Larsåsen på fanget. Foto: Se og Hør / Privat
PRIORITERINGER: Cathrine Larsåsen vil ikke slutte å amme for å få deltatt i friidretts-NM som starter denne uken. Nå tar hun heller sikte på å være konkurranseklar til sommer-OL i Rio i 2016. Her med sønnen Loui Jensen Larsåsen på fanget. Foto: Se og Hør / PrivatVis mer

Ammepupper setter en stopper for Larsåsen

«Er faktisk en stor utfordring å ha melkeproduserende bryster når man hopper» skriver stavhopperen på bloggen sin.

SEOGHØR.NO: I februar i år ble stavhopper Cathrine Larsåsen (28) mamma for første gang, da lille Loui Jensen Larsåsen kom til verden.

Denne uken starter friidretts-NM, men det blir uten Oslo-jenta Larsåsen - på bloggen forteller hun nemlig at det at hun fremdeles ammer sønnen, setter en stopper for NM-deltakelse:

«En dum nedrivning på grunn av for store bryster hadde heller ikke vært så morsomt. Er faktisk en stor utfordring å ha melkeproduserende bryster når man hopper, selv om man kan melke ut», forklarer hun.

Til Dagbladet utdyper hun:

- Det er fakta. Det er ikke optimalt å konkurrere når man ammer. Jeg synes ikke det funker. Da jeg ble mor bestemte jeg meg for at jeg ville amme. Jeg synes det er viktig å gi morsmelk så lenge jeg har muligheten til det. Det er ingen selvfølge at alle kan det.

FLOTTE FORELDRE: Cathrine Larsåsen med sin danske samboer Morten Jensen under Se og Hørs Kjendisgalla i november.  Foto: Tor Lindseth
FLOTTE FORELDRE: Cathrine Larsåsen med sin danske samboer Morten Jensen under Se og Hørs Kjendisgalla i november. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Lang og smertefull fødsel

To måneder etter at lille Loui kom til verden fortalte Larsåsen til Seoghør.no at fødselen, som skjedde fire dager på overtid, var lang og smertefull:

- Smertene var nesten uutholdelige. Men av prinsipp valgte jeg og ikke ta bedøvende medisiner. Det angret jeg etterpå, innrømmer Cathrine som ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg at det skulle bli så ille å føde.

- Jeg hadde veer konstant i 16 timer. Det var nesten ikke til å holde ut, forklarte hun den gang.

Hør Larsåsen snakke om livet som småbarnsmamma under:

Elsker sin nye kropp post fødsel

Men nå er heldigvis smerter glemt, og det er bare gode minner om en fin svangerskapstid som står sterkest i Larsåsens minne:

- Graviditeten er det beste som har skjedd meg. Livet har fått en helt ny dimensjon, og jeg har fått et nytt og spennende forhold til kroppen min, fortalte hun under en fotoshoot med Seoghør.no under svangerskapet.

Se video fra fotoshooten under:

Sjeldent guttenavn

I juni avslørte Seoghør.no bakgrunnshistorien for det sjeldne guttenavnet Laråsen og hennes danske friidrettssamboer Morten Jensen (32) har valgt:

- Vi vurderte jo å kalle ham opp etter en stor og flott idrettsmann - nemlig Petter Northug. Men vi landet altså til slutt på Loui, som også har en litt idrettslig betydning. Det er opprinnelig fransk og betyr «Den berømte kriger». Til min store overraskelse er det navn som ingen heter til fornavn i Norge.

Til Dagbladet sier Larsåsen at hun nå jobber mot å få en plass på laget under sommer-OL i Rio i 2016.

- Jeg håper å komme tilbake på nyåret. Rundt februar eller mars når innendørssesongen starter. Så håper jeg å kjempe meg til en plass til OL i Rio. Det er det store målet.

Se friidrettsstjernen løpe trapper i videoen under:

LES OGSÅ: - Jeg har fått et nytt forhold til kroppen min