Det norske kongehuset:

Amerikansk presse: - Kaotisk

Norske tilstander har krysset Atlanteren.

OMTALT: Prisbelønt amerikansk storavis omtaler det norske kongehuset som kaotisk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
OMTALT: Prisbelønt amerikansk storavis omtaler det norske kongehuset som kaotisk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Det har vært en urolig tid i de europeiske kongehusene de siste årene. I Storbritannia er det full orkan med prins Harrys (38) Netflix- og bokopprør, mens det nærmest har vært jordskjelv i Danmark av dronning Margrethe (82) og prins Joachims (53) tittel-konflikt.

I Norge er det prinsesse Märtha Louise (51) og forloveden Durek Verrett (48) som har stått i lyset - og sakens kjerne har nok alle og enhver fått god innsikt i.

Dessuten kan Atlanterhavet umulig være særlig lydisolert, da selv amerikanerne har fått med seg de høylytte diskusjonene rundt Märtha og Durek.

Prinsesseparet pryder nemlig USAs kanskje mest prestisjefylte avis.

Ikke bare britisk konflikt

Prinsesse Märtha Louise ble nylig omtalt i en The New York Times-artikkel om «kaotiske monarkier».

De ulike kongehusene som nevnes er riktignok ikke rangert, men det er Märtha og Durek som er å se i hovedbildet og øverst på artikkelens liste.

«Men Storbritannia har ikke monopol på kongelig skittentøyvask. Som man kan se, er det fire andre kaotiske monarkier som også har engasjert seg i funksjonsforstyrrelser, uorden og eget høylytt drama», skriver journalisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.