Coronavirus:

Amerikansk influenser coronafast på Dyrøy

Sarah Gallo lever av å dele reisene sine i sosiale medier. Nå er hun strandet i karantene i Nord-Norge.

I KARANTENE: Sarah Gallo og fotografen hennes, David Rocabert, er i karantene på Senja. Foto: David Rocabert
I KARANTENE: Sarah Gallo og fotografen hennes, David Rocabert, er i karantene på Senja. Foto: David Rocabert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av coronaviruset har ført til at store deler av verden gjør tiltak for å unngå smitte. Norge er et av landene med flest smitte per innbygger, og torsdag denne uken ble det innført en rekke krav fra myndighetene.

Blant annet er det satt inn strenge karanteneregler, både for innbyggere og reisende. Sarah Gallo er en amerikansk influenser som lever av å reise - og å dele det med sine 125 000 følgere på Instagram, samt på bloggen sin.

- Vi ble sjokkerte

Hun ankom Norge torsdag, nærmere bestemt Dyrøy i Troms. Planen var å reise rundt for å oppleve Nord-Norge, men hun og fotografen David Rocabert er nå satt i karantene og må oppholde seg i hytta de bor i.

- Å si at vi ble sjokkerte er en underdrivelse, men vi mener det er viktig å gjøre det beste ut av enhver situasjon. Vi kommer til å være her til vi får lov til å ta flyene våre hjem igjen, forteller hun til Se og Hør.

Influenseren forteller at området, utsikten og hytta de bor i er fantastisk, og at de er takknemlige for at det er nettopp her de sitter i karantene.

- Vi kunne faktisk ikke bedt om et mer komfortabelt sted å være i karantene på, og vi er takknemlige for å være «fast» på Dyrøy.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Bror med alvorlig lungesykdom

Både Gallo og Rocabert skal etter planen reise hjem til sine familier, i henholdsvis Madrid og New York, 20. mars, men hun er foreløpig usikker på hva som skjer med hjemreiseplanene.

- Vi venter på om vi får ta fly hjem om ei uke, eller om vi må fullføre 14 dager i karantene og utsette flyturene. Når jeg er tilbake i Statene må jeg gjennom enda en obligatorisk 14-dagers karantene, sannsynligvis på et hotell, ettersom broren min har en alvorlig lungesykdom, forteller hun.

Ettersom hun har nær familie i risikogruppa, er hun ekstra bevisst på viktigheten av å ta forholdsregler for å unngå smitte.

- Det er veldig vanskelig for meg å se folk som ikke tar det alvorlig og avfeier coronaviruset som «bare en annen influensa», når det er så mye mer enn det. Jeg bekymrer meg for at folk ikke innser at selv om de er unge og friske, kan de potensielt bære viruset uten symptomer, og derfor smitte mennesker som er i risikogruppa, som eldre og dem med sykdommer.

- Opplevelse vi aldri vil glemme

Ettersom hun lever av å reise, påvirker også coronaviruset henne direkte økonomisk. Hun har allerede fått en rekke jobbavtaler avlyst. Hun understreker likevel at det er andre utbruddet går hardere utover.

- Lokale bedrifter stenger verden over, folk mister jobbene sine og turistnæringen er sterkt påvirket av viruset. Vi må bare håpe at, når tida kommer, at vi kan samles for å hjelpe hverandre til å trives igjen, sier hun.

Gallo har til sammen vært i hele 114 land over alle sju kontinenter. Dette er første gangen hun besøker Norge.

- Selv om turen har tatt en annen vending enn vi planla, har dette definitivt vært en opplevelse vi aldri vil glemme, og vi kan ikke vente med å oppleve alt Senja har å by på senere i år. Vi er veldig takknemlige for å ha hatt så fantastiske og forståelsesfulle verter i området, vi er helt satt ut av gjestfriheten i turistnæringen, avslutter hun.

LES OGSÅ: Slik rammes tv-programmene av coronaviruset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer