Amerikansk Ibsen-skuespiller død

Nok en stor skuespiller som gikk bort på julaften.

IBSEN: I 1978 spilte Charles Durning karakteren Dr. Thomas Stockmann, i Henrik Ibsens stykke «En folkefiende» fra 1882. I midten, den svenske skuespillerinnen Bibi Andersson. Foto: Stella Pictures
IBSEN: I 1978 spilte Charles Durning karakteren Dr. Thomas Stockmann, i Henrik Ibsens stykke «En folkefiende» fra 1882. I midten, den svenske skuespillerinnen Bibi Andersson. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Charles Durning er død, 89 år gammel, skriver People.

I likhet med sin ett år eldre skuespiller-kollega Jack Klugman, gikk han bort på selveste julaften.

Durning trådde inn i skuespillerverden på begynnelsen av 70-tallet, og har siden spilt i filmer som «Tootsie», «The Best Little Whorehouse in Texas», «The Sting» og teaterstykket «Cat on a Hot Tin Roof», som han fikk en Tony for i 1990.

Som 21-åring kjempet Durning med de amerikanske troppene, og deltok blant annet i den velkjende D-Dagsoperasjonen i Normandie i Frankrike i juni i 1944.

HER KAN DU SE DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV

For sin heltmodige innsats gjennom den fem år lange krigen har Durning mottat æresmedaljen «National Order of the Legion of Honor» av det franske konsulatet i Los Angeles.

I 1978 portretterte Durning Dr. Thomas Stockmann, som er en karakter i vår egen Henrik Ibsens stykke «En folkefiende» fra 1882.

Durning etterlater seg kona Mary Ann Amelio, som han i sin tid ble kjent med da han gikk på videregående, og de tre barna Michele, Douglas and Jeannine.LES OGSÅ: Peter Andre er utrøstelig etter brorens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer