AMBASSADØR: Christina er en av fire ambassadører for det nye nettstedet Sunnjenteidrett.no.  Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
AMBASSADØR: Christina er en av fire ambassadører for det nye nettstedet Sunnjenteidrett.no. Foto: Seher.no/Adéle C. BlystadVis mer

Ambassadør for nytt idrettsnettsted

- Min kropp er mitt redskap, sier VM-aktuelle Christina Vukicevic...

SEHER.NO: Tirsdag var det lansering av nettstedet Sunnjenteidrett.no (ekstern link) på Idrettens Hus i Oslo, hvor blant annet hekkeløper og idrettsprofil Christina Vukicevic (22) er en av ambassadørene.

Nettstedet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Friidrett, Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Norges Orienteringsforbund, og har som hovedmål å sette fokus på sunne matvaner blant norske idrettsjenter.

I intervju med Seher.no forteller VM-aktuelle Christina at en av hovedårsakene til at hun takket ja til å være med på prosjektet, at hun mener det er svært viktig å skape sunne matvaner blant jenter.

- Mat og kosthold er veldig viktig når man trener mye. Jeg brenner for at man skal få økt fokus på kosthold blant unge idrettsjenter, og synes dette prosjektet er utrolig bra, sier hun til Seher.no.

Et av de andre hovedmålene med nettstedet er å øke bevisstheten om spiseforstyrrelser i idrettsmiljøet, som har vært et økende problem de siste årene.  

Christina har imidlertid opplevd lite av dette.

- Jeg har et ikke-eksisterende forhold til spiseforstyrrelser egentlig, og har aldri sett så veldig mye av det. Det er mange forskjellige idretter, og alle idrettsutøvere har forskjellige kropper, men det er noe alle egentlig er klar over, forteller hun.

22-åringen nekter også for at det er mye slankepress i det norske idrettsmiljøet.

- Nei, det synes jeg absolutt ikke det er. Men det er fokus på å spise sunt og variert, sier hun, og legger til at hennes viktigste tips til jenter som trener er å spise nok mat.

- Det viktigste er å spise mye, og sunt. Det får jeg aldri sagt nok ganger. Da mener jeg ikke at man skal spise mye på McDonalds eller junk food, men at man spiser god, sunn, norsk mat, sier hun.

Som idrettsutøver innrømmer Christina at hun er opptatt av kosthold, men sier at hun har et veldig sunt forhold til mat.

- Mat er selvfølgelig veldig viktig for meg. Min kropp er jo mitt redskap, derfor er det veldig viktig at jeg får nok søvn og næring, forteller hun.

Om kun noen dager reiser hun til Berlin for å delta VM, og 22-åringen innrømmer at hun er veldig spent.

- Ja, helt klart. Det er alltid spennende og morsomt å være med på et mesterskap, gå i landslagsdrakten og konkurrere. Jeg føler også at jeg har gjort det jeg skal for å komme langt. Jeg har vært skadefri hele sesongen og føler meg veldig godt forberedt, smiler hun.

Les mer om Sunn Jenteidrett på deres nettside (ekstern link)

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vi er begge veldig dårlige tapere