Amanda Seyfried avslørte tvangslidelse

- Jeg må bruke medisiner hele livet.

HAR OCD: «Mamma Mia»-stjernen lider av OCD, noe som påvirker hverdagen hennes.  Foto: wenn.com
HAR OCD: «Mamma Mia»-stjernen lider av OCD, noe som påvirker hverdagen hennes. Foto: wenn.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Mamma Mia»-skuespilleren Amanda Seyfried (30) forteller nå åpenhjertig om sine tvangslidelser, og stigmaet rundt å søke hjelp for utfordringene.

Den kjente skuespilleren lider nemlig av den mentale lidelsen «OCD» eller tvangslidelse.

- En mental lidelse er en ting folk setter i en annen kategori enn andre lidelser. Men jeg tror ikke den er så annerledes fra andre lidelser, forteller hun åpenhjertig til magasinet Allure, ifølge People.

- Det bør bli tatt like seriøst som alt annet. Du ser ikke den mentale lidelsen, det er ikke en masse eller en cyste, men den er der. Hvorfor må du bevise det? Om du kan behandle det, så behandler du det.

SUKSESS: Amanday Seyfried og Meryl Streep i filmen «Mamma Mia!»
SUKSESS: Amanday Seyfried og Meryl Streep i filmen «Mamma Mia!» Vis mer

Ifølge Anake.no (Norsk OCD forening) beskrives lidelsen på denne måten: Tvangslidelse (OCD) innebærer at man er plaget av tilbakevendende uønskede tanker, bilder, eller impulser som dukker opp selv om man skulle ønske at de ikke gjorde det.

Mistanken kom under oppussing

Amanda forteller at hennes mistanker til lidelsen kom da det ble diskutert renovasjon i hennes hjem i delstaten New York.

Hun sa nemlig nei til å inkludere en ovn i gjestehuset, fordi hun var redd for at gjestene skulle brenne ned huset.

- Ja, det var denne gassen da. Det er så lett å begynne å brenne hvis du lar ovnen stå på.

Tvangslidelsen Amanda lider av kan heldigvis holdes i sjakk, men hun avslører at hun må ta medisiner resten av livet.

- Det må jeg bruke hele livet. Jeg har brukt det siden jeg var 19 år, så ca. 11 år. Jeg er på den laveste dosen, og jeg ser ikke poenget med å slutte å ta dem. Samme det om det er placebo eller ikke, jeg vil ikke risikere det. Og hva kjemper du imot? Stigmaet å bruke det som et verktøy?

Saken fortsetter under bildet.

MISTANKE UNDER OPPUSSING: Amanda forteller at hennes mistanker til lidelsen kom når det ble diskutert renovasjon i hennes hjem i delstaten New York. Foto: SipaUSA
MISTANKE UNDER OPPUSSING: Amanda forteller at hennes mistanker til lidelsen kom når det ble diskutert renovasjon i hennes hjem i delstaten New York. Foto: SipaUSA Vis mer

Avslørte tvangslidelsen i 2012

Den vakre Hollywood-skuespilleren snakket for første gang om at hun har tvangslidelser i 2012.

Mens motspilleren hennes Anne Hathaway (33) avslørte at hun ikke spiste på 13 dager for å bli tynn nok til rollen i filmen, innrømmet Seyfried at hun hadde egne ting å stri med på det private plan. 

- Jeg er for kontrollerende når det gjelder alt.

- Jeg tror tvangslidelsene er en del av meg og beskytter meg. I jobben min bruker jeg det på en positiv måte, sa hun i et intervju med InStyle.

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Amanda Seyfried og Anne Hathaway spilte sammen i musikalfilmen «Les Miseables» og ble da gode venner.   Foto: Invision
GODE VENNER: Amanda Seyfried og Anne Hathaway spilte sammen i musikalfilmen «Les Miseables» og ble da gode venner. Foto: Invision Vis mer

Forlovet

Tidligere  i år det ble kjent at Amanda hadde funnet lykken nok en gang, etter at hennes to år lange forhold med skuespiler Justin Long (38) tok slutt året før.

I september kom nyheten om at Amanda hadde forlovet seg med sin nye kjæreste Thomas Sadoski (40).

Ryktene begynte for alvor å svirre da «Mamma Mia»-stjernen ble da sett med ring på fingeren, på en luftetur med hunden, Finn.

Kort tid etter bekreftet en representant for paret forlovelsen til US Magazine.

- Tommy og Amanda ble nylig forlovet og delte de gledelige nyhetene med familie og nære venner, fortalte en nær venn av paret. 

Paret møttes først i 2015 da begge to spilte i Broadway-stykket «The Way We Get By». Dramaet handler om et beruset par som har en «one-night stand» i et bryllup. 

I 2016 ble de gjenforent på settet til filmen «The Last Word». Da skal vennskapet ha utviklet seg til noe mer, ifølge People.

LYKKELIGE SAMMEN: Amanda Seyfried og Thomas Sadoski er tydelig lykkelige sammen. Etter bare noen måneder sammen forlover de to seg. Foto: Splash News
LYKKELIGE SAMMEN: Amanda Seyfried og Thomas Sadoski er tydelig lykkelige sammen. Etter bare noen måneder sammen forlover de to seg. Foto: Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Jeg låste meg inne på badet og grein

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer