MISTET PRISEN: - Vi var i godt humør, folk kom og gikk og jeg har ingen minner om at folk tok den, sier Gunilla Röör, som ble frastjålet Amanda-prisen hun vant fredag. Foto: Scanpix
MISTET PRISEN: - Vi var i godt humør, folk kom og gikk og jeg har ingen minner om at folk tok den, sier Gunilla Röör, som ble frastjålet Amanda-prisen hun vant fredag. Foto: ScanpixVis mer

Amanda-prisen søkk vekk

- Jeg vet ikke hva som skjedde, medgir skuespilleren.

SEHER.NO:  Skuespiller Gunilla Röör ble fredag hedret med Amanda-prisen for beste kvinnelige birolle i «Engelen», der hun spiller Maria Bonnevies mor. Men selv om hun i historiebøkene for alltid vil stå som vinner, har hun ikke lenger noe fysisk bevis for det.

Den 30 centimeter høye, og to og en halv kilo tunge statuetten, utformet av kunstneren Kristian Kvakland, kom nemlig aldri med Röör på flyet tilbake til Sverige. Prisen hun vant er nemlig borte, trolig stjålet, skriver VG.
 
- Jeg vet ikke hva som har skjedd. Vi var i godt humør, folk kom og gikk og jeg har ingen minner om at folk tok den, sier skuespilleren, som stiller seg undrende til hvorfor noen vil ha en stjålet pris på peishylla.
 
Til avisen forteller festivalsjef Gunnar Johan Løvvik at han ikke er ukjent med at en Amanda-pris forsvinner på denne måten. Det samme skal ha skjedd to ganger tidligere.
 
- En av dem ble tapt for alltid. I det andre tilfellet stjal noen en statuett fra mitt kontor og krevde at jeg skulle møte i et smug i Haugesund med 25.000 kroner. Den statuetten fant politiet, forteller Løvvik.

Festivalen har nå satt igang en leteaksjon der målet er å finne Gunilla Röörs Amanda-pris. Hvis ingen finner den, vil det ifølge festevalsjefen lages en ny én til den uheldige prisvinneren.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Trist at Fredrik ikke er her