Noel Clarke:

Alvorlige anklager fra et tjuetalls kvinner

- Jeg har til hensikt å forsvare meg mot disse falske påstandene.

I HARDT VÆR: Over 20 kvinner anklager skuespilleren og filmskaperen Noel Clarke for seksuell trakassering. Foto: Reuters/Bafta/NTB
I HARDT VÆR: Over 20 kvinner anklager skuespilleren og filmskaperen Noel Clarke for seksuell trakassering. Foto: Reuters/Bafta/NTB Vis mer
Publisert

Den britiske skuespilleren, regissøren og manusforfatteren Noel Clarke (45) er i hardt vær om dagen. Rett før helga publiserte storavisa The Guardian en lang artikkel der et tjuetalls kvinner anklager ham for seksuell trakassering og mobbing.

Noel Clarke er blant annet kjent for å ha medvirket i tv-serien «The Who» og filmtrilogien «Kidulthood», «Adulthood» og «Brotherhood».

10. april mottok han den prestisjetunge BAFTA-prisen for sitt arbeid i filmbransjen, men nå har akademiet trukket tilbake prisen og avsluttet medlemskapet hans på grunn av de omfattende anklagene.

Clarke skal blant annet ha smugfilmet kvinner mens de var nakne på audition, og i tillegg ha tafset og truet med å si opp ansatte i perioden fra 2014 til 2019, skriver The Guardian.

TRAKASSERES: I den nye TV 2-serien «Martine vil bli politi», blir Martine Lunde satt ut under en øvelse. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Nekter

45-åringen nekter selv for anklagene. Han hevder overfor The Guardian at han aldri har fått tilbakemelding om at oppførselen hans har vært dårlig gjennom sine 20 år i filmbransjen.

- Om noen jeg har jobbet med har følt seg ukomfortabel eller krenket, ber jeg oppriktig om unnskyldning, sier han til avisa, og fortsetter:

- Jeg benekter enhver seksuell forseelse eller ugjerning og har til hensikt å forsvare meg mot disse falske påstandene.

PRISVINNER: Her er Noel Clarke da han mottok BAFTA-prisen i april. Foto: Bafta / Reuters / NTB
PRISVINNER: Her er Noel Clarke da han mottok BAFTA-prisen i april. Foto: Bafta / Reuters / NTB Vis mer

Flere av kvinnene hevder at han misbruker kvinner, og at han bruker sin makt i bransjen til å trakassere kvinnelige kollegaer. Alle de 20 kvinnene kjenner ham profesjonelt, og historiene deres dreier seg om trakassering på ulike vis: uønsket berøring, mobbing, slibrige kommentarer på sett og smugfilming på audition.

BAFTA har også blitt kontaktet av en rekke kvinner som mener at de har blitt seksuelt trakassert av Clarke. Etter at The Guardian trykket saken, bestemte de seg for å trekke tilbake prisen han nylig fikk.

«I lys av The Guardians artikkel, som for BAFTAs del for første gang skisserer alvorlige anklager mot Noel Clarkes oppførsel, har vi umiddelbart suspendert tildelingen og Noel Clarkes medlemskap i BAFTA inntil videre», het det i uttalelsen fra akademiet.

LES OGSÅ: Stjernefamiliens «glemte fortid»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer