Shannen Doherty:

Alvorlig syk: - Må skrive avskjedsbrev

Kreftsyke Shannen Doherty (49) har allerede tenkt ut hvem som skal arve eiendelene hennes om hun dør.

ALVORLIG SYK: 1990-tallsstjernen Shannen Doherty har brystkreft med spredning. I et intervju med ELLE sier 49-åringen at hun skal skrive brev til sine etterlatte i tilfelle hun dør av kreften. Foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / NTB
ALVORLIG SYK: 1990-tallsstjernen Shannen Doherty har brystkreft med spredning. I et intervju med ELLE sier 49-åringen at hun skal skrive brev til sine etterlatte i tilfelle hun dør av kreften. Foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar ble det kjent at «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (49) hadde blitt rammet av kreft for andre gang. 49-åringen fikk påvist brystkreft for første gang i 2015, og ble friskmeldt før kreften kom tilbake - denne gang med spredning.

Det røpet hun i et intervju med «Good Morning America», hvor det kom fram at hun har brystkreft i fjerde stadium, som betyr at det er spredning til andre organer.

Siden den gang har skuespilleren flittig delt oppdateringer med sine 1,7 millioner følgere på Instagram, og i mars skrev hun åpenhjertig at hun kan ha tøffe dager hvor hun er svært deprimert.

Nå forteller Doherty mer om den alvorlige kreftsykdommen i et stort intervju med Elle. Der sier stjernen at hun prøver å sette pris på de små tingene i livet, som folk flest tar for gitt.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avskjedsbrev

Likevel er livet hennes preget av alvor. 49-åringen har allerede tenkt over hvem som skal arve eiendelene hennes.

- Jeg har ikke satt meg ned for å skrive brev. Det er noe jeg må gjøre. Det er ting jeg trenger å fortelle moren min. Jeg vil at mannen min skal vite hva han har betydd for meg, sier Doherty åpenhjertig i intervjuet.

Skuespilleren er med andre ord forberedt på at døden kan komme. 49-åringen har også vurdert å spille inn videosnutter som de etterlatte kan se på når hun har gått bort.

View this post on Instagram

Check out @elleusa photo by @kurtiswarienko

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on

- Men hver gang jeg faktisk skal gjøre det, føles det så endelig. Det føles som at man takker for seg, og jeg takker ikke av, sier hun, og fortsetter:

- Jeg føler meg som et veldig friskt menneske. Det er tøft å pakke sammen sakene sine når man liker å tro at man skal leve i ti eller femten år til.

«Beverly Hills 90210»-stjernen er usedvanlig åpenhjertig om sykdommen i intervjuet med Elle - en åpenhet hun har valgt helt siden kreften rammet for første gang for fem år siden.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Holdt diagnosen skjult

Da Doherty i februar fortalte på amerikansk TV at hun hadde fått brystkreft nok en gang, hadde hun holdt kreftdiagnosen for seg selv i et helt år.

- Det kommer til å komme ut om noen dager eller uker at jeg er i fjerde stadium. Så kreften min kom tilbake, og det er derfor jeg er her. Jeg tror ikke jeg har bearbeidet det ennå. Det er en bitter pille å svelge på mange måter, sa 49-åringen i intervjuet med «Good Morning America» den gang.

Hun valgte å skjule kreftdiagnosen, og en av de få som fikk vite at sykdommen hennes var tilbake, var Brian Austin Green (47), som hun spilte mot i nyinnspillingen av tv-serien «90210».

- Jeg hadde øyeblikk med angst der jeg tenkte at jeg ikke kunne gjøre dette, og Brian var den ene personen jeg fortalte det til relativt fort. Så han ringte meg før innspilling hver dag, og sa at han støttet meg uansett hva som skjedde. Han hjalp meg gjennom mye, fortalte Doherty i intervjuet.

KREFT: Shannen Doherty har vært åpen om kreftsykdommen de siste åra. Foto: Frank Micelotta / Shutterstock / NTB
KREFT: Shannen Doherty har vært åpen om kreftsykdommen de siste åra. Foto: Frank Micelotta / Shutterstock / NTB Vis mer

I mars fortalte skuespilleren også om hvordan livet hennes hadde forandret seg etter at hun ble rammet av kreft for andre gang.

- Etter et år med kreft som kommer tilbake og andre belastninger, er det på'n igjen. Tar vare på meg selv og omfavner hver eneste dag. Det er ikke alltid like lett. Jeg har dager hvor jeg er deprimert eller bare lat. Men jeg presser meg gjennom det med hjelp fra gode venner, skrev Doherty.

STOLTE: Michael Bublé og kona Luisana Lopilatos, holdt en direktesending på Instagram, hvor den tidligere kreftsyke sønnen deres, Noah, dukket opp. Reporter: Christian Wehus. Video: @Michael Bublé. Vis mer

Shannen Doherty ble verdenskjent for rollen som Brenda Walsh i ungdomsserien «Beverly Hills 90210» på 1990-tallet. I fjor deltok hun, sammen med mange av de andre skuespillerne, i en spin-off av den berømte serien.

LES OGSÅ: Krever tilbake omstridt gave

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer