Jakob Oftebro:

Alvorlig brannskadet under «Hamilton»-innspilling

Ble fraktet til sykehus, men er nå utskrevet.

PÅ SYKEHUS: Jakob Oftebro fraktet til sykehus etter brannskader unnder serieinnspilling. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
PÅ SYKEHUS: Jakob Oftebro fraktet til sykehus etter brannskader unnder serieinnspilling. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ifølge VG skal skuespiller Jakob Oftebro (32) ha bli fraktet til sykehus etter å ha pådratt seg brannskader under innspillingen av TV-serien «Hamilton».

- Nødsamtalen kom lørdag klokka 16.27. Ambulansen var på plass ett minutt senere, klokka 16.28. Personen ble fraktet til sykehus med brannskader, forteller talsperson for Stockholm-politiet, Kjell Lindgren, til VG.

Ifølge avisen skal ulykken ha skjedd lørdag.

Under innspillingen av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter skal Oftebro ha fått en såkalt molotov-cocktail, en flaske med brennbart stoff, over seg.

Fortsatt alvorlig

Når Se og Hør tar kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, har hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

- Han er blitt utskrevet fra sykehuset. Jeg vet ikke akkurat når, men han har vært utskrevet i et par dager nå, uttaler Lindberg.

- Vet dere hva som vil skje med innspillingen?

- Nei, jeg vet dessverre ikke noe om det, uttaler Lindberg, og henviser til produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios.

Oftebros manager understreker at den norske skuespilleren ikke kommer til å uttale seg om ulykken med det aller første.

- Nei, han ønsker ikke å komme med noen egen kommentar, i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt, sier Lindberg til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vi vet ennå ikke utfallet av skaden. Men tilstanden hans er alvorlig. Og så er det viktig for oss å påpeke at Jakob ikke har noen skyld i dette, sa Lindberg til VG tidligere i ettermiddag.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med produksjonsselskapet uten å lykkes.

Etterforskes

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen.

- Vi etterforsker dette som «fremkallelse av fare for andre», og utreder det som et tilfelle av uaktsomhet. Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avholdt et antall vitneavhør for å finne ut av hvordan dette har skjedd, sier Lindgren i Stockholm-politiet til avisen.

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille tittelrollen som spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

De siste ukene har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Saken fortsetter nedenfor.

Ofrer mye

Jakob Oftebro er en velkjent skuespiller her til lands, og har spilt i en rekke filmer og serier opp gjennom årene.

Da 32-åringen spilte hovedrollen i den danske filmen «Gullkysten», måtte han gå ned hele 18 kilo.

Etter endt innspilling gikk det to måneder før Oftebro skulle spille den legendariske dansk-norske krigshelten Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold».

Til rollen måtte Oftebro nok en gang gjennomgå en stor vektforandring, men denne gangen måtte han opp hele 30 kilo på to måneder.

- Det er ganske tøft og slitsomt å gjøre det så fort. Jeg kom utsulta fra filminnspilling i Afrika, så det var gøy de to første ukene, men etter hvert måtte jeg spise når jeg ikke var sulten og det var ikke noe gøy. Jeg håper jeg slipper å gjøre det igjen, sa Oftebro til Dagbladet den gang.

FESTPREMIERE: Regissør Tomas Alfredson, og skuespillerne Rebecca Ferguson og Jakob Oftebro,var tilstede på festpremieren på «Snømannen» i Oslo i kveld. De så ikke ut til å bekymre seg over den dårlige, norske kritikken. Video: Ingunn Dorholt Vis mer

Tøft brudd

Det er imidlertid ikke bare yrket som skuespiller Jakob Oftebro har fått oppmerksomhet for. I juli i fjor kom nyheten om at han og skuespiller og forfatter Iben Akerlie (30) hadde gått hver til sitt etter fire år som kjærester.

Oftebro var ordknapp om bruddet, men åpnet seg opp i et intervju med VG noen måneder etter.

- Det er klart det gjør vondt når et kjærlighetsforhold er over, det sier seg selv. Men når begge parter velger å gå fra hverandre, er det fordi det er riktig. Så må man komme seg videre, sa Oftebro.

Selv var Iben Akerlie heller ordknapp om bruddet.

- Jeg vil ikke snakke om det, det er ekstremt personlig og jeg vil være et selvstendig menneske, sa hun til Costume i fjor sommer.

LES OGSÅ: Tom Cruise får skylden for dødsulykke