«Farmen kjendis» 2021:

Alvorlig bilulykke: - Blod overalt

Hilde Skovdahl måtte trekke seg etter kort tid på «Farmen kjendis». Nå forteller hun hvorfor.

MÅ TREKKE SEG: Hilde Skovdahl måtte trekke seg fra «Farmen kjendis». Nå forteller hun om den alvorlige bilulykken som fremdeles preger henne. Her med Eli Kari Gjengedal. Foto: TV 2
MÅ TREKKE SEG: Hilde Skovdahl måtte trekke seg fra «Farmen kjendis». Nå forteller hun om den alvorlige bilulykken som fremdeles preger henne. Her med Eli Kari Gjengedal. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Det var to smørblide kjendiser som spaserte inn på gårdstunet i «Farmen kjendis» tirsdag kveld. Markus Bailey (28) og Hilde Skovdahl (51) kom nemlig inn på gården som årets utfordrere denne uka, men for sistnevnte skulle oppholde vise seg å bli av det heller korte slaget.

Vanligvis får utfordrerne tre dager på gården, før de opprinnelige deltakerne bestemmer hvem av dem som får bli værende i konkurransen.

Denne gangen gjorde imidlertid Skovdahl, også kjent som «Charter-Hilde», det enkelt for de andre. Hun så nemlig ingen annen utvei enn å kaste inn håndkleet og reise tilbake til 2021 etter intense smerter i det ene beinet.

KORT OPPHOLD: Markus Bailey får bli værende på gården etter at Hilde Skovdahl måtte trekke seg. Foto: Alex Iversen / TV 2
KORT OPPHOLD: Markus Bailey får bli værende på gården etter at Hilde Skovdahl måtte trekke seg. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Alvorlig ulykke

Vi skal tilbake til 2004, da Skovdahl ble utsatt for en alvorlig bilulykke som nestet kostet henne foten. Sammen med mora og sønnen Oscar skulle hun besøke mormora i Skåne i Sverige.

Skovdahl husker ikke hvorfor, men de måtte kjøre to biler. Hun og sønnen i én, mora i den andre.

- Da vi skulle reise hjem igjen var det en perfekt sommerdag. Jeg kjørte i 110 kilometer i timen som var fartsgrensa der. Jeg så noe blinke i veien, men før jeg rekker å styre unna, så har en kanne gått opp i styringa på bilen og rattet låste seg, forteller hun til Se og Hør.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Bilen med Skovdahl og sønnen snurret seks ganger rundt, før den landet på hjulene igjen og krasjet rett inn i autovernet.

- Jeg husker hvert eneste kast bilen tok, og tenkte at jeg måtte gjøre meg myk og følge bevegelsene, minnes hun, og fortsetter:

- Da vi havnet i autovernet ble det helt stille. Jeg tenkte at «nå er jeg død», og turte ikke se i baksetet om Oscar levde eller ikke. Den lille hunden vår var også helt stille.

Panikk

Tv-profilen mannet seg omsider opp til å snu seg. Da var det blod overalt i baksetet.

- Jeg hørte at sønnen min sa «mamma», og da fikk jeg noen krefter jeg ikke visste jeg hadde, forteller hun.

Utenfor, i panseret, begynte det å ryke kraftig. Skovdahl fikk ikke opp bilbeltet, og foten satt bom fast etter at motoren hadde kommet over ankelen hennes.

GA ALT: Etter kort tid på tv-gården innså Hilde at hun ikke kunne presse seg lenger. Foto: TV 2
GA ALT: Etter kort tid på tv-gården innså Hilde at hun ikke kunne presse seg lenger. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg fikk fullstendig panikk, men så kom det en på motorsykkel som klarte å rive opp døra. Han fikk ut Oscar og hunden, men ikke meg. Da bilen begynte å kollapse fikk vi begge panikk. Jeg fikk løsnet det ene beinet, han tar armene under mine og jeg skyver fra med full kraft, forklarer hun, og legger til:

- Man hørte at det revna ved ankelen min.

Luftambulanse

Skovdahl minnes hele situasjonen som helt jævlig, og forteller at hun ble fraktet rett til Halmstad sykehus sammen med sønnen.

- Jeg husker legen var bekymret og at det var så ille at de måtte boltre sammen beinet før de tok en avgjørelse om veien videre. Jeg tror det var redningen min, forteller hun.

Beinet til tv-profilen var helt knust og legene vurderte amputasjon hvis de ikke klarte å fikse det. Heldigvis slapp hun som kjent unna det, og har i dag avstivet ankel.

Skovdahl og sønnen var på sykehuset i ti dager før de ble flydd videre med luftambulanse til Bærum sykehus. Der ble hun liggende lenge.

ARR: Hilde har mange arr etter en alvorlig ulykke og åtte operasjoner. Det fikk man også se litt av på tv-skjermen. Foto: TV 2
ARR: Hilde har mange arr etter en alvorlig ulykke og åtte operasjoner. Det fikk man også se litt av på tv-skjermen. Foto: TV 2 Vis mer

- Men vi var så heldige i uhellet. Jeg satt et halvt år i rullestol, fire år på krykker og måtte gjennom åtte operasjoner, forteller hun, og legger til at i stedet for å grave seg ned, har hun valgt å gjøre det beste ut av situasjonen og plagene med ankelen.

- Det har preget livet mitt veldig, men jeg kan gå, svømme og danse - jeg kan ikke gå trapper, men ellers fungerer jeg greit, påpeker hun.

- Glede i hverdagen

Tidligere har tv-profilen fortalt at «Charterfeber», hvor hun først ble kjent, ble som en redning for henne etter den alvorlige ulykken.

- Deltakelsen i «Charterfeber» gjorde at jeg fikk en glede i hverdagen igjen, sa hun til Se og Hør i 2018.

Når hun nå ser tilbake på «Farmen»-oppholdet, som altså ble av det korte slaget, begynner Skovdahl nesten å gråte.

FORTVILET: Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter»-Hilde, er fortvilet etter at sprengningsarbeid har skapt store ødeleggelser både utvendig og innvendig i huset hennes. Se bildene her. Vis mer

- Jeg hadde lengtet etter det så lenge, jeg var så gira på å være med, sier hun.

Da hun reiste inn på gården var beinet bra, men hun hadde på både støttestrømper og joggesko og var klar over det kunne gjøre vondt.

- Men jeg visste ikke at det var det som skulle gjøre at jeg måtte trekke meg, påpeker hun.

Videre forteller tv-profilen at hun forsøkte å skjule hvor vondt hun egentlig hadde, men beskriver det som å trampe på spiker.

- Det var helt sinnssykt vondt. Det var så trist, og jeg forsøkte å tenke på andre ting, men det gikk ikke lenger, forklarer hun.

At den tidligere «Charterfeber»-profilen måtte reise hjem, betyr at Markus Bailey får bli værende på gården og nå blir en del av de andre deltakerne.

LES OGSÅ: Avslører hemmelig forhold

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer