Alvedans i finalen

Bergensjenta Christine Gulbrandsen vanr Melodi Grand Prix - og skal synge Alvedans på norsk i Athen.

Høy sigarføring: Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen ledet GP-showet med glam. Foto: Andreas Fadum
Høy sigarføring: Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen ledet GP-showet med glam. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt frem til det siste så Grand Prix ut som en tapt sak for Christine Gulbrandsen. Men så kom stemmene fra Vestlandet - og suste Bergensjenta til topps på en bølge av lokalpatriotisme!


Finalen i Oslo Spektrum ble en oppvisning i glitter og glamour. Med full sal og fullt trøkk - og med partystemning hele kvelden.


Synnøve Svabø og Stian Barsnes Simonsen var kveldens verter under den NRK-sendte direktesendingen. Og særlig førstnevnte føyde seg fint inn i en stolt Grand Prix-tradisjon med sitt fotside hvite gallaantrekk, ikke helt ulikt en brudekjole.


- Jeg er veldig takknemlig overfor Vestlandet, sa Christine Gulbrandsen (20) etter showet. Bergens søte sangfugl debuterte i Grand Prix-sammenheng.Med «Alvedansen» sto hun også for kveldens eneste bidrag med norsk tekst. Både tekst og melodi er skrevet av Kjetil Fluge og Gulbrandsen selv. Med innslag av hardingfele hadde også melodien et norsk folketonepreg over seg.Vil synge på norsk i AthenNRKs Grand Prix-general Jostein Pedersen gleder seg over at nettopp Gulbrandsen vant.- Dette bidraget kommer til å representere Norge på en veldig god måte, sa Pedersen til NTB. Han ser særlig fram til å kunne få høre det norske språket i den internasjonale finalen igjen.- Jeg er veldig rørt over at en norskspråklig artist vinner. Så vidt jeg forstår vil hun synge på norsk også i Aten. Det er veldig modig og flott, sier Pedersen.


Melodi Grand Prix er noe for seg selv, og det handler selvfølgelig ikke bare om musikken. Her er det glitter og glam som gjelder, noe nettopp vokalisten Glam fra Wig Wam vet å verdsette.Fjorårsvinnerne serverte TV-seerne showets klart beste sceneentré da Glam ble firet ned fra taket i forkant av sitt pauseinnslag. Som alle gode glamrockere skal gjøre, bød bandet også på pyrotekniske effekter under et potpourri der blant annet fjorårets vinnerlåt og landeplage «In My Dreams» brakte jubelen i taket i Spektrum.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer