Anette Hoff:

- Altfor mange prøver å se yngre ut enn det de er

Anette Hoff vil ikke behandle ansiktet med Botox.

ELDRE PÅ TV: Anette Hoff spilte en av hovedrollene i «Hotel Cæsar» i nesten 20 år. Her er hun på «Birkebeinerne»-premieren i Oslo i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ELDRE PÅ TV: Anette Hoff spilte en av hovedrollene i «Hotel Cæsar» i nesten 20 år. Her er hun på «Birkebeinerne»-premieren i Oslo i 2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den siste dagen i mars kom nyheten om at TV 2 avstår fra å bestille en ny sesong av den dramaserien «Hotel Cæsar».

TV 2 kaller produksjonsstoppen en pause, men skuespiller Anette Hoff (55) anser Norges lengstlevende såpeserie som et avsluttet kapittel i karrieren sin.

I nesten 20 år har hun spilt rollen som Juni Anker-Hansen, en rollefigur som til tider har skapt kontrovers blant seerne - kanskje særlig i den perioden Juni var alkoholiker.

Imidlertid er det ikke bare rollen som har vært krevende for Anette Hoff. Hun debuterte i «Hotel Cæsar» som 37-åring, og i midten av mai fyller hun 56 år. Det å se seg selv eldes på TV, har ikke alltid vært så enkelt.

- Man har et slags offentlig forfall. Utseende og kroppen forandrer seg jo på nesten 20 år. Vi har ikke ressurser til kunstlys, så det har vært mange brutale bilder av meg på fjernsynsskjermen, sier hun til Dagbladet Pluss.

- Skal ikke juge seg fra å bli eldre

Kanskje spesielt i Hollywood, men også i underholdningsbransjen for øvrig, er det et ekstra press når det kommer til utseende og aldring.

Og Anette Hoff sier at hun har prøvd å tenke på at hun i rollen som Juni har vist at det er helt greit å bli eldre - også på TV-skjermen.

- Men i den overfokuserte utseendehysterietida vi lever i, har jeg prøvd å trøste meg med at man ikke skal juge seg fra å bli eldre. Kanskje er det en trøst for andre å se at selv skuespillere legger på seg og blir eldre. Altfor mange prøver å se yngre ut enn de er, sier hun i Dagbladet-intervjuet.

I 1998: Anette Hoff avbildet sammen med «Hotel Cæsar»-kollegene Sofie Cappelen, Erik A. Schjerven, Sossen Krohg og Toralv Maurstad den gang serien hadde premiere. Foto: Marit Hommedal/ NTB scanpix
I 1998: Anette Hoff avbildet sammen med «Hotel Cæsar»-kollegene Sofie Cappelen, Erik A. Schjerven, Sossen Krohg og Toralv Maurstad den gang serien hadde premiere. Foto: Marit Hommedal/ NTB scanpix Vis mer

«Hotel Cæsar»-stjernen er for øvrig ikke alene om å slå et slag for det å bli eldre på en naturlig måte. Den svenske «Frikjent»-skuespilleren Lena Endre (61) er blant dem som har sagt at hun holder seg langt unna botox, selv om hun har følt seg fristet til å prøve det.

- Ja, det er klart jeg har blitt fristet. Men jeg kommer aldri til å prøve det. Jeg tror man blir en dårligere skuespiller av å bruke botox, sa hun til Viasat Film i 2013.

Skuespiller og tv-profil Mia Gundersen (55) har også slått et slag for at folk skal omfavne det å bli eldre i større grad.

- Samfunnet må slutte å se på alder som en sykdom, for alder er en del av balansen. Jeg oppdager fra tiår til tiår så mye fantastisk at jeg bare tenker «takk og lov for at jeg får lære og oppleve det», sa hun til magasinet Tara i 2015.

Ektemannen hadde gjesterolle

I 2013 passerte «Hotel Cæsar» 2500 episoder. I den anledning fortalte Anette Hoff til Seoghør.no at hun fortsatt kunne bryne seg på rollen som Juni Anker-Hansen:

- Ja, jeg synes fortsatt det er utfordrende. På én måte er det kanskje andre ting som er utfordrende nå, men samtidig så er det også de samme tingene som før. Det viktigste er at vi har gode historier å fortelle, understreket hun den gang.

PROFILERT TRIO: Anette Hoff og Nils Ole Oftebro sammen med sønnen Jonas - som også er skuespiller - på en premiere i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROFILERT TRIO: Anette Hoff og Nils Ole Oftebro sammen med sønnen Jonas - som også er skuespiller - på en premiere i 2015. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Privat er Anette gift med skuespiller Nils Ole Oftebro (72), som hun har sønnen Jonas (20) med. I 2012 røpet Oftebro overfor Se og Hør at han overrasket kona med giftemål i anledning 50-årsdagen hennes i 2011.

Anette Hoff intervjues om hvordan det er å være den lengstlevende rollefiguren i «Hotel Cæsar», og hvordan sider ved rollen har påvirket henne som person. Vis mer Vis mer Vis mer

Tidligere har Oftebro hatt en gjesterolle i «Hotel Cæsar» som Juni Anker-Hansens kjæreste, men høsten 2012 sa han til Se og Hør at han neppe ville takket ja til en slik rolle på nytt:

- Nei. Jeg har aldri hatt et forhold til «Hotel Cæsar». Jeg har hatt et forhold til Anette Hoff. Det er fantastisk at en sånn serie har holdt det gående i tretten år. Om det forteller noe om kvaliteten på serien eller hva som foregår på innsiden av hodene til det norske folk kan man alltid diskutere, men det er fantastisk alikevel, sa Nils Ole Oftebro til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Kom arm i arm på filmpremiere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer