FINN ROEN I SKJÆRGÅRDEN: Kragerø Spa er kanskje ikke det første stedet du tenker på når påskeferien skal planlegges. Men hva med utendørs boblebad med frostrøyk ut av munnen og kanskje noe godt i glasset? Da får fjell være fjell... Foto: Se og Hør
FINN ROEN I SKJÆRGÅRDEN: Kragerø Spa er kanskje ikke det første stedet du tenker på når påskeferien skal planlegges. Men hva med utendørs boblebad med frostrøyk ut av munnen og kanskje noe godt i glasset? Da får fjell være fjell... Foto: Se og HørVis mer

Alternativ påskeferie

Du MÅ ikke dra til fjells bare fordi du har påskeferie. Her er noen spennende og ikke minst behagelige alternativer.

SEHER.NO: Langrennsski, solvegg, appelsin og Kvikk Lunsj – der har du norsk påske i et nøtteskall. Visst er det deilig, men det finnes nok av andre muligheter.

Kunne du ikke for eksempel tenke deg en spahelg på et flott fjordhotell? Eller hva med noen dager med god mat og storslått natur i langsomt tempo langs kysten med Hurtigruten? Dette er ikke nødvendigvis det første du tenker på i forbindelse med påske, men vi skal hilse og si tilbudene finnes.

Det er tidlig påske i år, og derfor – sannsynligvis – gode forhold på fjellet, men hva så? Det er ikke alle som er født med ski på beina og gjør seg adskillig bedre i en jacuzzi eller på en massasjebenk. Og til dere sier vi: Hjelpen er nær!

Spa med fjordutsikt
Quality Spa & Resort på Holmsbu og i Kragerø har begge familietilbud i påsken der dere kan bo 4-6 personer i leilighet i tre netter, men bare betaler for to av dem. På Holmsbu koster 3 netter 5000 for 4-6 personer i leilighet eller sjøbod, mens det i Kragerø koster 1000 kroner mindre.

Utendørs boblebad med frostrøyk ut av munnen kan de også tilby på andre siden av Svinesund-broen. Quality Spa & Resort Strømstad ligger nydelig til i havgapet, og kan med sin svenske beliggenhet i tillegg lokke med gunstige priser på mat og alkohol å kjøpe med hjem. Her er tilbudet ca. 1100 kr per person per døgn inkludert alle måltider og inngang spa. Tøfler å badekåpe å tusle rundt i byr de også på.

Til fjells uten ski
Selv om Røros ligger midt i smørøyet for vinteraktiviteter, er det fullt mulig å tilbringe både spennende og varierte feriedager her uten å spenne på skiene. Her kan du kose deg med spaopplevelser, svømmebasseng, gourmetmåltider, kanefart, hundekjøring, snøscooterkjøring, gruvebesøk og mye annet. Spesielt barnefamilier vil kunne ha glede av Røros.

Her kan du bo på Quality Hotel & Resort Røros for 840 kroner per person i dobbeltrom, og med barnepriser på 185 per barn i foreldrenes rom skulle det ligge til rette for en ferie som ikke tar helt knekken på familiebudsjettet.

Verdens vakreste
De kaller det verdens vakreste sjøreise, og det er lett å skjønne hvorfor når du seiler opp eller ned langs Norges kyst, i all slags vær. Med stadig økende fokus på mat og aktiviteter om bord og i land, er Hurtigruten et spennende påskealternativ. I påskeuken kan du bli med på "halv rundtur" (Kirkenes – Bergen) for 5980 kr inkludert halvpensjon og fly fra/til Oslo. Vil du nøye deg med en weekendtur Bergen – Trondheim, slipper du unna med 3480 kr, inkludert frokost og flyreise.

Idyllisk sørlandspåske
Men hvorfor ikke være litt "kjerringa mot strømmen" og dra sørover mens alle andre rømmer til fjells? Hotel Norge i Lillesand er stedet å oppleve en deilig sørlandspåske før hordene ankommer når våren melder sin ankomst. Mange fjord- og kysthoteller holder stengt i påsken, men dette historiske hotellet kan by sine gjester på gourmetmåltider og slaraffenliv. Selve Lillesand er også en koselig liten by å tilbringe noen dager. Og med spesialtilbud på 895 kr per person, inkludert frokost og treretters middag, mener vi dette er seriøst mye påskeferie for pengene!

Så kanskje blir det ikke fjellpåske i år?Når er egentlig påsken?

Årets påske er i uke 12, altså fra 17. mars. Det betyr at mange har sin siste arbeidsdag fredag 14. mars, og at 2. påskedag er 24. mars.Vil du vite mer:
www.kragerosparesort.no/
www.holmsbuspa.no
www.stromstadspa.se
www.rorosinfo.no
www.vertshusetroros.no
www.hurtigruten.no
www.kystopplevelser.no
www.hotelnorge.no