- Alt var bare svart

Fotball-sønnen ble redningen da Berit Riise la seg selv inn på psykiatrisk sykehus.

VAR LANGT NEDE: Berit Riise sier i sin nye bok «Bare en mamma» at hun var «nede i et svart hull» da hun i 2004 la seg inn frivillig på et psykiatrisk sykehus. Her er hun fotografert i forbindelse med sin deltakelse i TVNorge-programmet «4-stjerners  Foto: TVNorge
VAR LANGT NEDE: Berit Riise sier i sin nye bok «Bare en mamma» at hun var «nede i et svart hull» da hun i 2004 la seg inn frivillig på et psykiatrisk sykehus. Her er hun fotografert i forbindelse med sin deltakelse i TVNorge-programmet «4-stjerners Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Berit Riise (51)- mor til de norske fotballstjernene John Arne Riise og Bjørn Helge Riise - sier i sin nye bok «Bare en mamma» at hun i 2004 var så langt nede psykisk at hun frivillig la seg inn på psykiatrisk sykehus.

Avgjørelsen kom blant annet i kjølvannet av de mange sterke reaksjonene hun hadde blitt møtt med i Ålesund, etter at hun på TV 2 anklaget fotballklubben Aalesund FKs tidligere trener Ivar Morten Nordmark for seksuell trakassering.

- Det hendte at telefonen ringte midt på natta og en stemme sa at nå kom de for å tenne på huset vårt. Vi fikk konvolutter med hvitt pulver i posten. I tillegg kunne jeg knapt gå ut uten at folk ropte etter meg. Jeg følte virkelig at vi ble lagt til hat av en hel by. Det er helt ubeskrivelig. Surrealistisk. Og forferdelig, forferdelig vondt, sier hun ifølge Dagbladet.

Partene skal til slutt ha blitt enige om å være uenige.

Tøff tid på sykehus

Berit Riise sier  den første tiden på psykiatrisk sykehus var svært tøff.

– Alt var bare svart og jeg husker ikke noe før åtte døgn seinere. Jeg følte meg misforstått og uthengt. Jeg møtte ikke veggen. Jeg kolliderte med et vogntog. Front mot front. I høy fart. Jeg ble totalt smadret.

Da sønnen Bjørn Helge Riise og hans kone Lena ventet barn og spurte om Berit ville være med på fødselen, fikk hun gradvis livsmotet tilbake.

- Da følte jeg at det var behov for meg andre steder, så dagen etter
skrev jeg meg ut.

- Jeg satt lenge i en stol og gjorde ingenting. Så begynte jeg sakte å gå ut. Først tre meter fra huset. Så ti. Så hundre. Til slutt gikk jeg turer på mange timer langs havkanten. Det var november, høststormene raste og det passet meg bra. Sakte, men sikkert kom jeg meg opp av det mørke hullet, sier hun i boken «Bare en mamma» ifølge Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: John Arne Riise: - Pappa gikk bort i det sekundet jeg kom inn døra

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer