«Skal vi danse»:

- Alt svartnet for meg

Thomas Alsgaard røper hemmelighet.

STØTTE: Hadde ikke dansepartner Lund pratet med Alsgaard under valsen, kunne situasjonen blitt enda verre, sier Alsgaard til Dagbladet. Foto: Espen Solli / TV 2
STØTTE: Hadde ikke dansepartner Lund pratet med Alsgaard under valsen, kunne situasjonen blitt enda verre, sier Alsgaard til Dagbladet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere skiproffen Thomas Alsgaard (48) er i høst å se på TV 2 i «Skal vi danse», der han briljerer på parketten sammen med dansepartner Rikke Lund. Han har blitt spurt flere ganger, men takket endelig ja - til fansens store glede.

VANT: Aleksander Hetland vant «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

Lørdag skal han vise sine ferdigheter i en paso doble på direkten. Forhåpentligvis går det bedre enn forrige gang, da han og partneren danset en wienervals.

Overfor Dagbladet kan den tidligere skistjernen nemlig røpe at ting ikke gikk helt som planlagt under direktesendingen.

Fikk blackout

- Jeg husker ikke noe fra den dansen. Jeg har helt blackout, sier han til avisen, og fortsetter:

- Dette er en arena jeg har fryktet hele livet, og alt svartnet for meg da vi entret parketten. Heldigvis har jeg verdens beste dansepartner som oppdaget det raskt, og hun fikk pratet meg gjennom det.

Dommerne ga paret kritikk på at de nettopp hadde pratet sammen under dansen, noe de mente ikke passet seg.

- Men om hun ikke hadde snakket til meg, hadde vi stått der ennå. Jeg har en del utfordringer knyttet til angst, fremmede mennesker og nye miljøer. Og når man da skal levere noe man ikke er helt komfortabel med, foran masse mennesker og kameraer … Jeg kan ikke forklare det, men det gikk helt i svart, sier han til Dagbladet.

I fjor åpnet skistjernen seg opp om at han lenge har slitt med sosial angst. Til Nettavisen sa han at han har slitt med det siden han var liten, og at han under «71 grader nord»-innspillingen bar preg av det.

- Jeg sliter litt med sosial angst, så for meg er det å komme inn i en ny gruppe så tett, en utfordring, fortalte han.

GOD KJEMI: Nathan «Nate» Kahungu og dansepartneren Helene Spilling har fått mye oppmerksomhet i forkant av «Skal vi danse»-premieren. Video: Rød Løper Vis mer

Sikter ikke på seier

Det viste seg imidlertid at det var nettopp disse menneskene han ikke kjente fra før som bidro til å gjøre hele realityopplevelsen mindre skremmende.

- Det å vite at jeg skal reise på tur og bo så tett med noen jeg overhodet ikke kjenner, det er for meg en skremmende tanke. Men de fleste av de andre deltakerne er sosiale mennesker som er veldig flinke til å ta vare på dem rundt seg. Det merket jeg med en gang, så jeg følte meg veldig hjemme veldig fort, sa han til Nettavisen.

Alsgaard har ikke fått de beste poengsummene i løpet av de første helgene «Skal Vi Danse» har rullet på skjermen, noe som muligens overrasker mange. Han er vant med å vinne i både skisporet og på tv, som da han stakk av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i fjor.

Han har imidlertid ikke gått inn i dette med håp om å vinne. Deltakelsen er målet i seg selv, ifølge Dagbladet.

- Vi sikter etter å jobbe hardt, og målet er å levere under hver sending. Føler vi at vi klarer det, har det ikke så mye å si om dommerne viser fram en treer eller en åtter, forklarer Alsgaard.

KNAS: Etter en fantastisk «Skal vi danse»-premiere for Synnøve Skarbø, har det vært en treningsuke med uventede komplikasjoner. Vis mer

La opp

Alsgaard la opp som skiløper i 2003, etter en sesong med mye trøbbel og skader. I 2007 gjorde han comeback, før han la skiene på hylla for godt i 2015. I løpet av skikarrieren har han vunnet fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap.

Det store gjennombruddet fikk han under Lillehammer-OL i 1994, der den da 22 år gamle skistjernen overraskende vant tremila foran Bjørn Dæhlie.

«Skal vi danse» går direkte på TV 2 lørdag kveld fra 19:30.

LES OGSÅ: Advarer mot tv-sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer