VIL IKKE KASTE BORT TIDEN: Sandra Borch har vurdert å gi seg i politikken flere ganger, og sier at det ikke er rom for nye tanker og ideer i Senterpartiet. Foto: NTB scanpix
VIL IKKE KASTE BORT TIDEN: Sandra Borch har vurdert å gi seg i politikken flere ganger, og sier at det ikke er rom for nye tanker og ideer i Senterpartiet. Foto: NTB scanpixVis mer

- Alt personlig har tappet meg for motivasjon

Sandra Borch har blitt hetset for utseendet og sett på som en urokråke.

SEOGHØR.NO: Tirsdag ble det kjent at leder for Senterungdommen Sandra Borch (25) ikke stiller til gjenvalg i november.

De siste årene har det blåst hardt rundt den unge politikeren etter kontroversielle utspill som da hun for eksempel gikk mot sin egen organisasjon og sa ja til oljeboring i Lofoten- og Vesterålen.

Innad i partiet har hun fått kraftig kritikk, og på sosiale medier har den 142 centimeter høye jenta i tillegg måtte tåle drittslenging om eget utseende.

I et intervju med VG blir Borch spurt om hvor stor rolle hetsen av henne som person og hennes ytre har hatt å si for avgjørelsen om å trekke seg.

25-åringen svarer følgende:

– Jeg har vurdert å trekke meg mange ganger. Det legger jeg ikke skjul på. Alt personlig har tappet meg for motivasjon, men det var ikke det som ble avgjørende. Det er partiets manglende ambisjoner som er avgjørende, forteller hun til avisa.

Den uredde tromsøværing utdyper valget om å gi seg ytterligere.

– Det er ikke rom for nye tanker og ideer i Senterpartiet. Da blir du en urokråke som må ut. Jeg tror ikke partiet vil gjøre endringer før vi er under sperregrensen. Da føler jeg at jeg kaster bort tiden min på å sitte som leder, når jeg ikke får til noe som helst og ikke får gehør for noen tanker. Mitt fokus har vært på næring og næringsutvikling. Sp må bli opptatt av mer enn distrikt og kyr, ellers går vi under, sier hun til VG.

LES OGSÅ: Se Sandra Borchs private feriebilder