Eurovision:

Alt om Eurovision-finalen

Lørdag kveld er det endelig finale i årets Eurovision, hvor Tix og «Fallen Angel» representerer Norge. Se og Hør følger sendingen direkte.

FINALE: Tix skal i ilden i Rotterdam med låta "Fallen Angel". Vi følger Eurovision-finalen i Nederland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM / OSLO (Se og Hør): Endelig er kvelden her, og vinneren av årets Eurovision Song Contest skal kåres.

Vår egen Andreas «Tix» Haukeland (28) ligger per nå på en 14. plass i forkant av kveldens finale, ifølge Eurovisionworld. Øverst på lista troner storfavorittene Italia, Frankrike og Malta, som alle har bidrag som har fått mye oppmerksomhet i årets Eurovision.

Nordmannen sier han ikke er nervøs før det store showet.

– Jeg føler meg veldig rolig. Jeg skal kose meg i dag, sier Tix bare timer før han skal fremføre «Fallen Angel» i Eurovision-finalen i Rotterdam.

– Jeg tror jeg må forbedere en liten takketale, uansett hvordan det går, og tenke litt på ordene mine, sier han til NTB.

Etter opptredenen rykket nordmannen opp fem plasser på oddsen hos nevnte Eurovisionworld. Etter siste låt sank han imidlertid to plasser igjen, og ligger nå på en ellevteplass.

Se og Hør møtte Haukeland i presserommet like etter opptredenen, og artisten er strålende fornøyd med egen innsats.

- Det låt akkurat som det skulle, og det er ingen ting jeg føler jeg skulle gjort annerledes. Nå skal jeg gjøre det jeg kan best, bære hele festen i green room, sier han.

FOLKERAVE?: Ukraina setter sine spor i årets Eurovision med gruppa Go_A med låta «Shum». Eurovision-ekspert tror den kan splitte folk og jury. Video: NRK, Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Tix avslører også at han vil gjøre det samme i kveld, som han gjorde i semifinalen, og vil ta av seg solbrillene. Han fikk mye skryt for stuntet, da han viste frem noe han har skammet seg mye over, nemlig sine tics, foran hele Europa.

«Jeg vil lære folk å ta eierskap over personligheten og alt det unike ved deg. Det er kanskje det sterkeste budskapet jeg kan formidle her i Eurovision. Derfor kommer det i kveld et punkt underveis i låten hvor jeg kommer til å ta av meg solbrillene. Det er det mest krevende øyeblikket på scenen, men også det viktigste.», skriver artisten på Instagram.

«På en Eurovision-kveld hvor alle numrene er perfeksjonert så til de grader, skal jeg gjøre det stikk motsatte (som TIX pleier å gjøre). Hvis noe kan gå galt i kveld, er det nok her. Når jeg tar av brillene på scenen ser jeg ingenting, og jeg mister kontrollen over musklene i ansiktet, inkludert halsen og stemmebåndet», skriver han videre.

- Soleklar folkefavoritt

Kveldens aller største favoritter blant bookmakerne er Italia og bandet Måneskin med låta «Zitti E Buoni», Frankrike og Barbara Pravi med «Voilà», og Maltas Destiny og hennes «Je Me Casse».

EUROVISION: Vi har samlet odds-favorittene i forkant av kveldens Eurovision Song Contest-finale! Video: NRK / ESC. Foto: NTB. Vis mer

Tix har absolutt gjort seg bemerket under årets konkurranse med sitt overdådige engler og demoner-inspirerte sceneshow, og har skapt overskrifter både her hjemme og i utlandet.

Det er spesielt hans engasjement for å skape oppmerksomhet rundt mental helse, og spesielt Tourettes syndrom, som han selv har, som har vekket interesse blant internasjonale medier som BBC og Reuters.

Se og Hør har tatt en prat med broren til Tix, Mathias Haukeland, bare minutter før finalen braker løs. Han har troen på broren.

- Andreas er en soleklar folkefavoritt, sier han, og fortsetter:

- Jeg har en veldig god følelse, reporterne skriver flotte ting om han på tvers av Europa.

Het flørt

Og selv om sangkonkurransen er fokus, kommer vi ikke unna den tilsynelatende flørtende tonen mellom Aserbajdsjanske Efendi og Haukeland.

Ut fra sosiale medier å regne, er det liten tvil om at de to har fått et godt øye til hverandre. Det har vært alt fra roseblader på senga til kjærlighetserklæringer satt til musikken fra Pokémon.

Da Se og Hør spurte han om Efendi tidligere denne uken, svarte han følgende med et lurt smil om munnen:

- Ingen kommentar, dere får se hva som skjer.

Finalen sendes direkte på NRK 1 fra klokka 21.00.

LES OGSÅ: - Jeg har fått så sinnssykt mye kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer