Alt hun tar i blir til gull

Denne dama styrer «millionærklubben» i norsk underholdning.

SUKSESS: Manager, produsent og daglig leder av Stand Up Norge, Elina Krantz, har hatt kjempesuksess de siste årene, og det har ført til gode inntekter for 36-åringen.  Foto: SCANPIX
SUKSESS: Manager, produsent og daglig leder av Stand Up Norge, Elina Krantz, har hatt kjempesuksess de siste årene, og det har ført til gode inntekter for 36-åringen. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Manager og produsent Elina Krantz (36) regnes som en av landets mektigste innenfor underholdningsbransjen, og det ser ut til at nesten alt hun tar i blir til gull.

36-åringen startet opp Stand Up Norge AS i 1997, og firmaet, som huser over 30 av Norges mest kjente komikere, har vokst seg til å bli landets største management-og bookingbyrå.

I 2004 startet Stand Up Norge AS også underholdningshuset Latter på Aker Brygge, som siden åpningen har presentert flere store humorforestillinger med blant andre Atle Antonsen, Johan Golden, Dagfinn Lyngbø, Rune Andersen, Åsleik Engmark, Anne Kat. Hærland, Ingrid Bjørnov, Otto Jespersen, Marit Voldsæter og Kristian Valen.

Suksessen i komibransjen har gitt stor gevinst for Krantz, som i tillegg til å være daglig leder for Stand Up Norge, også er manager og har produsert flere av forestillingene.

Ifølge skattelistene, som ble lagt ut onsdag morgen, tjente humordronningen 7.073.839 kroner og hadde en formue på svimlende 25.435.858 kroner i 2009, og er dermed blant managerene som tjener best her til lands.

Søk i skattelistene på Dinside.no!

Til sammenligning tjente Kathrine Synnes Finnskog i Bpopmentometer, som er manager for blant andre Maria Haukaas Mittet, 536.527 kroner i fjor, mens Peter Peters i Peter Peters Music management & consulting, som har ansvar for blant andre Madcon og Triana Iglesias, tjente 612.934 kroner i 2009.

Det er imidlertid ikke bare Krantz som nyter godt av suksessen med Stand Up Norge. Flere av komikerne i stallen til firmaet ligger også på lønnstoppen innen underholdningsbransjen, og tjente flere millioner kroner i løpet av 2009.

Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø, som gjorde det stort med forestillingene «Gift, men ingen fanatiker» og «Evolusjon», tjente henholdsvis 6.017.128 og 7.894.301 kroner i fjor. 

Lyngbøs kone, skuespiller og komiker Pernille Sørensen, som for tiden opptrer med forestillingen «Snill Pike», hadde en inntekt på på 1.407.028 kroner, mens kollega og TV 2-profil Sturla Berg-Johansen også hadde nok til «smør på brødet» med sin inntekt på 1.549.021 kroner.

Også Terje Sporsem kan tas opp i «millionærklubben» i Stand Up Norge, og hadde en inntekt på 1.017.188 kroner i 2009.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.LES OGSÅ: - Tjener bedre med færre seere