«Alt for Norge»-vinneren mistet jobben da han stod fram som homofil

David Engen (60) fikk ikke fortsette som pastor hjemme i USA.

MÅTTE SLUTTE I JOBBEN: Årets «Alt for Norge»-vinner, David Engen, fant ut at han var homofil i voksen alder. Da norsk-amerikaneren stod fram, ble det slutt på både ekteskapet og jobben hans som pastor.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
MÅTTE SLUTTE I JOBBEN: Årets «Alt for Norge»-vinner, David Engen, fant ut at han var homofil i voksen alder. Da norsk-amerikaneren stod fram, ble det slutt på både ekteskapet og jobben hans som pastor. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Søndag kveld ble det klart at det var norsk-amerikaneren David Engen (60) som stakk av med seieren i høstens sesong av «Alt for Norge».

Lenge før han kunne juble over seieren i det populære TVNorge-programmet, var den blide mannen fra Minnesota igjennom en tøff tid.

Engen, som giftet seg som 21-åring og fikk barna Karin (31) og Erich (27), forteller til Se og Hør at han ikke lenger kunne jobbe som luthersk pastor da han stod frem som homofil.

- Jeg sa opp, framfor å kjempe mot kirkens ledelse. Jeg hadde barn som var ganske unge på den tiden, og mitt fokus var å tenke mer på dem enn på å kjempe for mine egne rettig­heter, sier David Engen til Se og Hør.

LYKKELIG SLUTT: David Engen (ytterst t.h) danket ut de 11 andre norsk-amerikanerne i høstens sesong av «Alt for Norge». (Bak f.v) Scott Wallingford, Joel Hilmo, Camille Humpherys, Jake Uggerud, Hannah Tjoflat, Quanzakari DeChiara-Crillion, Adam Tock og David Engen, (rad to) Sarah Jensen-Giampapa, Taylor Randle, Tess Roholt og Kelsey Tungseth. Programleder Henriette Brusgaard i front.  Foto: Morten Eik, Se og Hør
LYKKELIG SLUTT: David Engen (ytterst t.h) danket ut de 11 andre norsk-amerikanerne i høstens sesong av «Alt for Norge». (Bak f.v) Scott Wallingford, Joel Hilmo, Camille Humpherys, Jake Uggerud, Hannah Tjoflat, Quanzakari DeChiara-Crillion, Adam Tock og David Engen, (rad to) Sarah Jensen-Giampapa, Taylor Randle, Tess Roholt og Kelsey Tungseth. Programleder Henriette Brusgaard i front. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Les mer om det gode livet David Engen lever i dag i ukens Se og Hør!

LES MER: I ukens Se og Hør kan du også lese om Adeléns hemmelige brudd, Marit Bjørgens graviditet, og mye, mye mer. Foto: Faksimile, Se og Hør
LES MER: I ukens Se og Hør kan du også lese om Adeléns hemmelige brudd, Marit Bjørgens graviditet, og mye, mye mer. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

Imidlertid har ikke 60-åringen brutt alle bånd med kirken, og i dag jobber han med ungdom der. Den gang han stod fram med legningen sin, opplevde han også å miste flere gode venner.

- Det var en veldig vanskelig tid, men jeg nekter å lyve om hvem jeg er. Jeg har et mye rikere liv nå som jeg kan være meg selv, understreker den ferske «Alt for Norge»-vinneren til Se og Hør.

Sympatisk vinner

Og mange vil nok enes om at David Engen er en verdig vinner. I reality-programmet har seerne fått se flere av de gode sidene hans. Da han og Kelsey Tungseth (25) fikk tilbud om å smake på maurtiss, viste 60-åringen seg å være imponerende sporty.

Se David og Kelsey smake på «delikatessen» i klippet nedenfor:

- Det er ikke noe jeg smaker på hver dag, men jeg skal prøve det, sa David Engen da en  gårdskar i Vågå tilbød dem å stikke hver sin kvist inn i en maurtue.

Da norsk-amerikanerne fikk i oppgave å tilberede smalahove da de besøkte Voss, trådte den sympatiske eks-pastoren dessuten til med en hjelpende hånd overfor Tess Roholt (27) og Kelsey Tungseth.

Se David hjelpe konkurrentene med smalahove-utfordringen i klippet nedenfor:

LES OGSÅ: - Jeg følte meg overlegen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer