«Alt for Norge»:

«Alt for Norge» endret tv-parets liv

Mye har skjedd for norskamerikanerne siden kameraene ble skrudd av.

BLIR FORELDRE: Husker du disse to? Begge var å se i hver sin sesong av «Alt for Norge» på TVNorge. Etter deltakelsen fant de hverandre, og nå skal de både gifte seg og bli foreldre. Foto: Privat
BLIR FORELDRE: Husker du disse to? Begge var å se i hver sin sesong av «Alt for Norge» på TVNorge. Etter deltakelsen fant de hverandre, og nå skal de både gifte seg og bli foreldre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TVNorge-serien «Alt for Norge» har vært å se på skjermen siden 2010. Programkonseptet er nokså simpelt: Tolv norskamerikanere får besøke landet forfedrene deres utvandret fra for haugevis av år siden.

Deretter konkurrerer de om å bli mest «norsk», gjerne i konkurranser som involverer tørrfisk, 17. mai og toppturer. I tillegg til en pengeperemie får vinneren møte sin gjenlevende slekt i Norge, og ofte besøke familiegården forfedrene en gang i tiden bodde på.

Programmet har derimot vist oss at det ikke bare er gjenforeninger man kan vinne. Enkelte av deltakerne har nemlig vunnet hverandre, og i dag er det flere «Alt for Norge»-par rundt om i USA.

Vis mer

Gleder seg

Joshua Svare (38) fra sesong to og Jessica Brustad (35) fra sesong tre fant kjærligheten etter at de begge hadde returnert til moderlandet etter innspilling. De hadde snakket på nettet, men møttes for første gang på en fest med andre deltakere. Det ble starten på noe magisk.

DEN GANG DA: Joshua Svare, fotografert i forbindelse med sesong to av «Alt for Norge». Foto: Discovery
DEN GANG DA: Joshua Svare, fotografert i forbindelse med sesong to av «Alt for Norge». Foto: Discovery Vis mer
DEN GANG DA: Jessica Brustad, fotografert i forbindelse med sesong tre av «Alt for Norge». Foto: Discovery
DEN GANG DA: Jessica Brustad, fotografert i forbindelse med sesong tre av «Alt for Norge». Foto: Discovery Vis mer

Nå kan paret dele den hyggelige nyheten om at de skal bli foreldre - til en liten, norskættet jente.

- På magen har Jessica en gedigen basketball, noe som synes på en smal jente. Det er omtrent to måneder til vi kan ønske vår lille jente velkommen til verden. Hun er litt av en sparker, og vi har kjent at hun har beveget seg en del, forteller han til Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg har allerede funnet ut av hvor gammel hun må være for å begynne og spille fotball, forteller han humoristisk.

Det var i desember at paret kunngjorde svangerskapet, på romantisk vis på Instagram. Sammen poserte de på et bilde, mens en utskrift av ultralyden til Brustad var i fokus i forgrunnen. Den gang rant det gratulasjoner inn. Svare forteller at de har fått lykkeønskninger fra fjern og nær etter den hyggelige avsløringen.

Svare selv tok nyheten med knusende ro da hans kjære fortalte ham det.

- En av venne mine sa en gang at om man er mann nok til å utføre handlingen som skaper et barn, bør du være mann nok til å takle et barn. Jeg så alltid for meg hvordan jeg ville reagere, men da jeg fikk nyheten - fra ei jente jeg kjente godt og visste jeg ville tilbringe resten av livet mitt med - var det overraskende enkelt, forklarer norskamerikaneren, og fortsetter:

- Jeg ble ikke stresset eller fortumlet. Jeg pustet dypt og spurte om hvordan vi skulle fortelle det til faren hennes. Først da ble jeg stresset, avslører han.

Forlovet

Den kommende babyen er derimot ikke den eneste nyheten paret har å komme med. Det er en stund siden de har figurert i norsk presse, så selvsagt har det skjedd en ting eller to i livene deres siden de først ble sammen. I oktober forlovet de seg blant annet.

Svare kan fortelle at frieriet var av den romantiske sorten.

MØTTES PÅ FEST: Joshua og Jessica møttes på en fest for to andre tidligere «Alt for Norge»-deltagere. De fikk straks god kontakt. Foto: Privat
MØTTES PÅ FEST: Joshua og Jessica møttes på en fest for to andre tidligere «Alt for Norge»-deltagere. De fikk straks god kontakt. Foto: Privat Vis mer

- Vi er begge veldig opptatte mennesker, som reiser mye i forbindelse med jobb. Frieriet var derfor ikke helt av hektene. Det var vårt egne og spesielle øyeblikk. Jeg satte en ring på fingeren hennes før jeg kjørte henne til flyplassen. Hun måtte rekke et fly til Orlando fordi hun skulle holde et foredrag, men fikk seg et lekkert, nytt smykke før den tid.

- Nå har jeg låst meg til «The Funny Yogi» for resten av livet, sier han, og refererer til navnet som Brustad bruker i sosiale medier og i profesjonelle sammenhenger.

Paret bor for tiden i Seattle, og besøker ofte den «norske» bydelen Ballard - der de feirer 17. mai og spiser norsk sjokolade. Det hender også at paret, som ikke har vært å se på skjermen siden 2011, blir gjenkjent.

- Jessica blir gjenkjent oftere enn meg, siden hun er den pene i forholdet, vitser han, og fortsetter:

- Sist jeg ble gjenkjent var av en fan på Schiphol flyplass i fjor. Det var skikkelig kult. Hver gang jeg møter en nordmann som bodde i Norge da sesong to gikk på skjermen, prater jeg om programmet. Da sier de ofte at de husker meg, selv om noen kanskje gjør det for å være hyggelige.

Vis mer

I Ballard er det derimot flere som stopper paret, og som vil ta bilde med dem. Begge er i dag glade for at de takket ja til muligheten til å være med i «Alt for Norge».

- Programmet endret livene våre. Om du hadde sagt til meg for ni år siden at jeg ville finne mitt livs store kjærlighet og at jeg skulle bli pappa fordi jeg dro på en audition, hadde jeg sagt at du var gal, ler han.

LES OGSÅ: Dette bildet fikk fansen til å reagere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer